Β.Κορκίδης: Η Ναυτική εκπαίδευση θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση

evep

Στη ναυτική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι αφιερωμένη η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τη Ναυτιλία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (International Maritime Organization- ΙΜΟ) του Ο.Η.Ε., στην έδρα του οποίου (Λονδίνο), έχουν προγραμματιστεί σχετικές εκδηλώσεις.

Με αφορμή τον εορτασμό της, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:
«…ο επιχειρηματικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, δοθείσης ευκαιρίας, συγχαίρει την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τους λοιπούς ναυτιλιακούς φορείς του τόπου μας, καθώς επίσης και τους Έλληνες ναυτικούς, για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να παραμένει η ελληνική εμπορική ναυτιλία ηγέτιδα, πρωτοπόρα δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επανίδρυση του αυτόνομου Υπουργείου Ναυτιλίας αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη και πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης, ικανοποιώντας παράλληλα ένα πάγιο αίτημα των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, καθώς αναγνωρίζεται στην πράξη ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος, που επιτελεί διεθνώς η ελληνόκτητη ναυτιλία. Είναι βέβαιο πως, η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προσόντων και δεξιοτήτων για το ναυτικό προσωπικό μας, αυξάνει την προστιθέμενη αξία, που μπορεί να δώσει η ναυτιλία στη Χώρα μας, με στόχο την ανάκαμψη και έξοδό της από την κρίση…».

eep logo