Μαθητικό Φεστιβάλ στον Κορυδαλλό

mathitiko festival korydallos

Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο περιβάλλον

Αφιερωμένο στο περιβάλλον και στη συμπεριφορά στο δημόσιο χώρο είναι το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ 2105, που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού στις 3, 4 & 5 Ιουνίου 2015. σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κορυδαλλού και τον Περιβαλλοντολογικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας & Πειραιά ( ΠΕΣΥΔΑΠ )
Στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να ευαισθητοποιηθούν μαθητές και γονείς σε θέματα σεβασμού του δημόσιου χώρου, ενώ όπως κάθε χρόνο, μαθητές και γονείς θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Χορός στην ελληνική παράδοση» που υλοποιείται στα σχολεία του Δήμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• 3 Ιουνίου 2015, 20.00, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Δήμου (ανοιχτό ΔΑΚ) μαθητική γιορτή με μουσική & χορό αφιερωμένη στο περιβάλλον ως πολιτισμική κληρονομιά. Συμμετέχουν 110 μαθητές και μαθήτριες, ομάδες χορού γονέων καθώς και ορχήστρα έντεχνης μουσικής από το 7ο γυμνάσιο.

• 4 Ιουνίου 2015, 19.30, στην πλατεία Μέμου, μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής & φωτογραφίας με θέμα: «Η συμπεριφορά μας στο δημόσιο χώρο». Επίσης θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον άνθρωπο ορχήστρα». Πρόκειται για μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει μουσική, τραγούδι, χορό, θεατρική εμψύχωση με εναλλαγή ρόλων και ξυλοπόδαρο, κουκλοθέατρο και video προβολές. Κατά τη διάρκεια της παιδικής συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια-μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του παρουσιάζουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσι-κών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθέ-να. Ακούγονται οι φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου, του Φοίβου Δεληβοριά, του Μάρκου Κούμαρη (Locomondo), του Διονύση Σαββόπουλου, του Σπύρου Σακκά και της Βικτωρίας Ταγκούλη.

• 5 Ιουνίου 2015, 20.30, στην πλατεία Βενιζέλου, προβολή κινηματογραφικής ταινίας για παιδιά με θέμα το περιβάλλον.

eep logo