Στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της ΧΑ από το Σεπτέμβριο

kasimatis dikh xaΣτ.Κασιμάτης: Δεν εφησυχάζουμε αν δεν βρεθεί λύση για το μεσοδιάστημα

Την καταρχήν ικανοποίηση του για τη δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής θα μετατεθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε νέα αίθουσα που κατασκευάζεται στο Εφετείο Αθηνών, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μετά το τέλος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τη συμμετοχή των βουλευτών Νίνας Κασιμάτη, Εύης Καρακώστα, Νίκου Ορφανού, Διαμάντως Μανωλάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, εκπροσώπων της πολιτικής αγωγής, του συντονιστή του ΚΚΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, επικεφαλής των παρατάξεων, καθηγητών, δασκάλων, γονέων, μαθητών και κατοίκων.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων, των Παιδικών Σταθμών και του συνόλου της πόλης εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι την περασμένη Πέμπτη υπήρξαν περιστατικά ρήψης ακόμα και δακρυγόνων μέσα στις σχολικές αυλές.
Σαν λύση έως τον Σεπτέμβριο, όπου θα μετακινηθεί οριστικά η δίκη, προτάθηκε στον Υπουργό να μετακινηθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο και αντίστοιχα να μετακινηθεί στον Κορυδαλλό μια από τις δίκες που βρίσκεται σε εξέλιξη με μικρό αριθμό κατηγορουμένων.
Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι είναι έτοιμος να φροντίσει για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα, ενώ επανέλαβε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργείται στην πόλη από την διεξαγωγή της δίκης.
Ο αγώνας του Δήμου Κορυδαλλού συνεχίζεται και αύριο Τρίτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πόλης και οι Παιδικοί Σταθμοί, ενώ στις 8 το πρωί θα υπάρξει νέα συγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία προς τη δικαστική αίθουσα.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά θα επιχειρήσουν αύριο να κάνουν εκ νέου παρέμβαση στη δίκη.

eep logo