TEDx στο λιμάνι!

Taming Waves

Οι φοιτητές του Πειραιά πρωτοπορούν!

Το φετινό TEDxUniversity of Piraeus ανοίγει τις πόρτες του στις 9 Μαΐου και απευθύνει πρόσκληση να «δαμάσουμε τα κύματα» στο Μέγαρο του ΟΛΠ.
Ομιλητές από διάφορους χώρους θα μιλήσουν και θα εμπνεύσουν με τις σκέψεις τους, με τις ιστορίες τους, τις πράξεις τους, τα επιτεύγματά τους.

Το TEDxUniversity of Piraeus είναι μια ανεξάρτητη διοργάνωση από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η οργανωτική ομάδα απαρτίζεται από ενεργούς και με υψηλές φιλοδοξίες νέους που έχουν σκοπό να μεταδώσουν την κεντρική ιδέα του TED «Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν».

Ο σκοπός αυτός δίνει έναυσμα στους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους στη ζωή και στο μέλλον. Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση που θα γίνει τροφή για σκέψη, με ομιλίες από διάφορους τομείς όπως τεχνολογία, επιχειρηματικότητα, τέχνες, επιστήμες, πολιτισμός και εκπαίδευση.

Το TEDxUniversity of Piraeus 2015 με θέμα “Taming Waves” απευθύνεται στην ελληνική φοιτητική κοινότητα, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει από τους ομιλητές που θα μας μιλήσουν και θα μας εμπνεύσουν με τις σκέψεις τους, τις πράξεις τους και τα επιτεύγματά τους. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Μέγαρο του ΟΛΠ, θα συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να υπερνικηθούν τα εμπόδια.

Κράτηση εισιτηρίων στο site, στην ενότητα Event Tickets <http://www.tedxuniversityofpiraeus.com/event-tickets/>
ή απευθείας στο παρακάτω link: http://goo.gl/909zc3

TED

To TED είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός αφιερωμένος στη λογική του: “Ideas worth spreading”. Ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο που θα έφερνε σε επαφή άτομα από τρεις κόσμους, της Τεχνολογίας, της Ψυχαγωγίας και της Σχεδίασης ( Technology, Entertainment, Design) και θα έδινε τη δυνατότητα στις κοινότητες να ανταλλάξουν ιδέες. Όλοι οι ομιλητές μεταφέρουν την ιδέα τους σ’ ένα κοινό πλαίσιο ιδεών. Το 2005 το TED έγινε διαθέσιμο σε όλους με τα TED Talks χωρίς καμία χρέωση για το κοινό και στο διαδίκτυο. H θεαματικότητα των TED ομιλιών με αυτήν την πρωτοπορία ανέβηκε στα ύψη. Πάνω από 150 χιλιάδες βίντεο έχουν προβληθεί στο διαδίκτυο και αυτό είναι ένα δείγμα της επιτυχίας του TED.


TEDx

Στο πνεύμα του TED, “ideas worth spreading” δημιουργήθηκε το TEDx το 2009. Το TEDx έχει σχεδιαστεί για να δώσει στις κοινότητες, τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις, τις βιβλιοθήκες, τα πανεπιστήμια αλλά και στους ιδιώτες τη δυνατότητα να μοιραστούν το πνεύμα του TED διοργανώνοντας ένα TEDx συνέδριο, διαδίδοντας αξιόλογες εμπειρίες και ιδέες σε τοπικό επίπεδο ενθαρρύνοντας τον διάλογο. Το TEDx διοργανώνεται ανεξάρτητα από τους υπευθύνους και τους εθελοντές που το αναλαμβάνουν, ενώ αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από 130 χώρες με πάνω από 4.524 events
παγκοσμίως.

eep logo