Ποδαρικό με το …αριστερό!

vlaxakos 3

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των Νεοδημοκρατών του Πειραιά στη «επίσημη πρώτη» του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Βλαχάκου, τη Δευτέρα το βράδυ στο ΕΒΕΠ.

Αναμενόμενο το γεγονός, αφού είναι ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ στον Δήμο Πειραιά – αν και οι παρατηρητικοί σημείωσαν ότι απουσίαζαν τα «βαριά χαρτιά», προβεβλημένα δηλαδή στελέχη και βουλευτές. Παρών πάντως και μάλιστα στις φωτογραφίες δίπλα στον Νίκο Βλαχάκο, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσαφάδος.

Από κει κι έπειτα οφείλει να σχολιάσει κανείς ότι ο συμπαθής γιατρός μάλλον έκανε ποδαρικό με το …αριστερό! Ή με άλλα λόγια υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Και αυτό γιατί τάχθηκε κατά της επέκτασης της προβλήτας της κρουαζιέρας, συντασσόμενος με διάφορους καταστοφολογούντες, μεταξύ των οποίων μάλιστα τον τόνο δίνουν κάποιοι αριστεριστές, εντός και εκτός του Λιμανιού της Αγωνίας.

Πλην όμως είναι το κόμμα του, η ΝΔ, αλλά και ο βουλευτής που βρισκόταν δίπλα του, που ψήφισαν στη Βουλή τη σχετική υποχρεωτική επένδυση του ΟΛΠ. Και πάνω από όλα, είναι η λογική. Αν θέλουμε να κερδίσει κάτι η πόλη του Πειραιά από την κρουαζιέρα, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν. Να γίνει λιμάνι αφετηρίας (home port), να έχει ξενοδοχεία για μένουν δυο-τρεις μέρες πριν ή μετά οι τουρίστες της κρουαζιέρας (και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο ΟΛΠ αλλά υπάρχει και ιδιωτικό ενδιαφέρον) και να μπορεί να φιλοξενεί το λιμάνι μεγάλα κρουαζιερόπλοια, που πλέον αποτελούν την κυρίαρχη τάση στον χώρο. Και φυσικά η νέα προβλήτα της κρουαζιέρας είναι απαραίτητη γι’ αυτό το τελευταίο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πολιτευτεί κανείς εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με κραυγές, με λαϊκισμό ή με νηφάλια επιχειρήματα. Ας ελπίσουμε ότι στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά θα επικρατήσει η λογική.

 

eep logo