Lets Do It ! Επιτυχημένη εξόρμηση καθαριότητας στον Πειραιά

lets do it stavros

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η περιβαλλοντική δράση «Lets Do It Greece».

Από νωρίς το πρωί, εθελοντές του Δήμου Πειραιά, φορείς της πόλης, τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι, παιδιά από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, εργαζόμενοι από υπηρεσίες του Δήμου αλλά και δημότες βρέθηκαν σε δώδεκα σημεία του Πειραιά και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, συμβάλλοντας στον καθαρισμό, τον καλλωπισμό και τον εξωραϊσμό της πόλης.

Στην περιβαλλοντική δράση, έδωσε το παρών και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του, περνώντας το μήνυμα της συμμετοχής και της προσφοράς για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης.

Ο κ. Μώραλης βρέθηκε στα σημεία που πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός, από τον Άγιο Διονύσιο και τα Βράχια της Πειραϊκής, μέχρι την πλατεία των Καμινίων και με τη σύζυγο και τα παιδιά του συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό, μαζί με τον κόσμο που έσπευσε να συμβάλλει σε αυτή τη σημαντική περιβαλλοντική προσπάθεια για την πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Πειραιά είχε φροντίσει να προμηθεύσει τους συμμετέχοντες με γάντια, σακούλες και όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή κατά τη διάρκεια της περιβαλλοντικής εκστρατείας, τόνισε:

«Το Lets Do It Greece είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, καθώς πραγματοποιούνται περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και καθαρισμός, ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις και όχι μόνο στον Πειραιά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε να συμμετέχουμε με χαρά. Οι Υπηρεσίες του Δήμου, το τμήμα καθαριότητας, το τμήμα εθελοντισμού, το κέντρο αγάπης, φορείς της πόλης, επιχειρήσεις, δημότες, σύλλογοι, παιδιά του Ολυμπιακού. Η περιβαλλοντική εκστρατεία πραγματοποιείται σε 12 σημεία στον Πειραιά. Πρόκειται για μια όμορφη δράση και χαίρομαι γιατί η συμμετοχή του κόσμου είναι ικανοποιητική. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ότι αν πρώτοι εμείς δεν ασχοληθούμε με την καθαριότητα και την ανακύκλωση στην πόλη μας, δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είμαστε εδώ από το πρωί σε διάφορα σημεία της πόλης, καθαρίζουμε και συμβάλλουμε βοηθώντας ο καθένας από την πλευρά του για την προστασία του περιβάλλοντος. Όποια παρόμοια δράση μας προταθεί είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε. Σκοπεύουμε να οργανώσουμε και δικές μας δράσεις. Χαίρομαι γιατί ο κόσμος έχει τη διάθεση να συμμετάσχει, απλά χρειάζεται κάποιος να το οργανώσει και να τον καθοδηγήσει. Θεωρώ ότι η έννοια της συμμετοχής του δημότη σε τέτοιου είδους δράσεις υπάρχει και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και αισιόδοξο».

eep logo