Κίνδυνος κατάρρευσης για το Αστυνομικό Μέγαρο Πειραιά

astynomiko tmima peiraia

«SOS» για τη στατικότητα του κτιρίου που στεγάζει τη Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά


«SOS» για τη στατικότητα του κτιρίου που στεγάζει τη Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και το οποίο κινδυνεύει να μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για εκατοντάδες άτομα, που εργάζονται ή το επισκέπτονται, εκπέμπει μελέτη τεχνικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη το μέγαρο έχει κατά 83% σεισμική ανεπάρκεια, αλλά και εκτεταμένες αστοχίες στο φέροντα οργανισμό και τα θεμέλια.

Σημειώνεται, ότι στο κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου δίπλα στην Πλατεία Κοραή και απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στεγάζονται εκτός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, διάφορες ακόμη αστυνομικές υπηρεσίες -όπως το Β’ Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφαλείας και η Διεύθυνση Διαβατηρίων- ένα υποκατάστημα της Τραπέζης Πειραιώς και ιδιωτικά καταστήματα.

Το κτίριο είναι οκταώροφο, διαθέτει δύο υπόγεια, όπου πριν χρόνια λειτουργούσε ο κινηματογράφος ΑΤΤΙΚΟΝ και είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι τη μελέτη ζήτησε το Ταμείο – ιδιοκτήτης, καθώς ο νέος πρόεδρός του ήταν εργαζόμενος στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και είχε ακούσει για τα προβλήματα του κτιρίου.

Μετά το πόρισμα της τεχνικής εταιρείας το Ταμείο ενημέρωσε τους ενοικιαστές του κτιρίου ζητώντας να αδειάσουν το κτίριο για να μην κινδυνεύσουν πολίτες, αλλά ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ήδη μεταφέρεται σε κτίριο επί της οδού Γούναρη, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ενημερώσει αν και πότε θα αλλάξει στέγη η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά επειδή δεν βρίσκει κατάλληλο κτίριο.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι σύμφωνα με τη μελέτη το τεχνικό γραφείο εκτιμά πως η επισκευή και αναστήλωση του κτιρίου, ώστε να καταστεί και πάλι ασφαλές θα κοστίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: athina984.gr

eep logo