Δήμος Κορυδαλλού: Σύσκεψη για θέματα παιδείας

syskepsi paideias2

Με την συμμετοχή όλων των Διευθυντών των Δημοτικών σχολείων και των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων της πόλης

Σε θετικό κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού σύσκεψη εργασίας για θέματα παιδείας, παρουσία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με την συμμετοχή όλων των Διευθυντών των Δημοτικών σχολείων και των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων της πόλης.

Συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Μαρίας Γιαννακάκη και ο Πρόεδρος του σωματείου δασκάλων νηπιαγωγών Κορυδαλλού- Αγίας Βαρβάρας Βασίλης Αρβανίτης.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Δήμαρχο αναφορικά με τις κτηριακές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα προγραμματισμένα έργα για το επόμενο διάστημα, καθώς και για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα του Υπουργείου για τα δωρεάν Σχολικά γεύματα. Ο Δήμαρχος επανέλαβε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για την ολόπλευρη στήριξη της στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.
Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η δήλωση του προς τους διευθυντές: «Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις σας. Επιμέρους προβλήματα και σημεία προς διευκρίνιση θα εξεταστούν στη συνέχεια, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ διευθυντών και Τμήματος Παιδείας του Δήμου». Επίσης, ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα για την ουσιαστική συνεργασία της, πέρα από τα κενά ή τις ασάφειες του νομοθετικού πλαισίου.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Παιδείας παρουσίασε τον τρόπο κατανομής της κρατικής επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών, λέγοντας ότι αυτή θα γίνεται με ταυτόχρονη μεταφορά του συνόλου της επιχορήγησης στα σχολεία, ισότιμα, αναλογικά, με διαφάνεια και χωρίς καθυστερήσεις.

Η Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικές με την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των λειτουργικών δαπανών. Επιπλέον τόνισε ότι, οι σχολικές μονάδες δεν έχουν χρέη, αφού τυχόν οφειλές των σχολικών επιτροπών αναλαμβάνει να τακτοποιήσει ο Δήμος Κορυδαλλού.
Τέλος, ομόφωνο ήταν το αίτημα ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αυξήσει την επιχορήγηση για να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

eep logo