Το Κανάλι-1 στο 3o Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης Ελλάδας

kanali1 mikrofono

Χαιρετισμός του προέδρου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά στο Συνέδριο της Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου στο Ηράκλειο Αττικής, τo 3o Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης Ελλάδας

Το Κανάλι Ένα 90,4 – ιδρυτικό μέλος της Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε – εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗ.ΡΑ.Π κ. Παναγιώτη Αβραμίδη και τον αντιπρόεδρο κ. Στέλιο Μπρατσόλη.

Ο κ. Αβραμίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, «προκειμένου να προωθήσουν τα αιτήματά τους, να κατοχυρώσουν τα συμφέροντά τους και να εμβαθύνουν, την διείσδυσή τους στις τοπικές κοινωνίες, σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ζοφερό και δύσκολο που επιδεινώνεται διαρκώς».

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του προέδρου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά στο Συνέδριο της Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε

«Το σημερινό συνέδριο της Ένωσής μας που γίνεται στον φιλόξενο χώρο, που παραχώρησε ο Δήμος Νέου Ηρακλείου, τον οποίο και ευχαριστούμε τόσο για την παραχώρηση όσο και για τη φιλοξενία, έχει μια ξεχωριστή σημασία για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας. Είναι το τρίτο που γίνεται κατά σειρά, κάτι που δείχνει ότι οι δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί έχουν βρει έναν κοινό τόπο και μια συνισταμένη επικοινωνίας και δράσης προκειμένου να προωθήσουν τα αιτήματά τους, να κατοχυρώσουν τα συμφέροντά τους και να εμβαθύνουν, την διείσδυσή τους στις τοπικές κοινωνίες, σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ζοφερό και δύσκολο που επιδεινώνεται διαρκώς, όχι τόσο λόγο της κρίσης που μαστίζει επί οκτώ και πλέον χρόνια τη χώρα μας, αλλά όσο των κυβερνητικών αποφάσεων και παρεμβάσεων που απειλούν την ίδια μας την ύπαρξη.

Όσο και εάν είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από μόνη της είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός και δύσβατος στίβος, η ευθύνη που έχουμε ως υπεύθυνοι λειτουργίας των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων δημιουργεί πρόσθετες απαιτήσεις αφού έχουμε να διαχειριστούμε όχι μόνο το ανθρώπινο δυναμικό και την ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων αλλά και την επιμέλεια του ευαίσθητου τομέα της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών. Επειδή λοιπόν, ο ρόλος μας είναι εξαιρετικά κρίσιμος και δύσκολος ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που δημιουργεί το περιβάλλον που δραστηριοποιούμεθα ήταν να ενεργήσουμε από κοινού. Να βρούμε κοινά πατήματα και κοινούς δρόμους για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Και μόνο λοιπόν το γεγονός ότι συμπληρώνουμε ενάμιση χρόνο κοινής και δημιουργικής πορείας, και πραγματοποιούμε σήμερα το τρίτο συνέδριο μας δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Τον δρόμο αυτό, της ενότητας, της ομοψυχίας και της σύμπνοιας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε εξακολουθώντας να πορευόμαστε σε αυτή τη ρότα αταλάντευτα και δημιουργικά.

Δεν θα πω τίποτα άλλο, τα επιμέρους θέματα θα τα αναλύσουν οι άλλοι ομιλητές, απλά ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα της συνέχισης της κοινής αυτής συναινετικής πορείας, που είναι η μόνη πιστεύω που μπορεί να μας οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων μας, την επίτευξη των στόχων μας και την προκοπή".