Αθλητισμός για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σε Πέραμα και Σαλαμίνα

athlitismos paidia perama

420 παιδιά από 9 σχολικά συγκροτήματα σε συνεργασία με 11 διακεκριμένους αθλητές

 

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 11 Μαΐου στο συγκρότημα της «Πρόνοιας», στο Πέραμα (ανοικτό γήπεδο στίβου και κλειστό γυμναστήριο), πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων του Περάματος και της Σαλαμίνας.
Στις δραστηριότητες πήραν μέρος συνολικά 420 παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, Α και Β τάξης, από 9 σχολικά συγκροτήματα Δημοτικών Σχολείων. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 11 διακεκριμένους αθλητές, εργαζόμενους σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.
Να σημειωθεί δε ότι το παραπάνω αθλητικό συγκρότημα λειτουργεί, ξανά, μετά από εργασίες αναβάθμισης, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και έγιναν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Έτσι, σήμερα:
Στο ανοικτό γήπεδο στίβου πραγματοποιήθηκε το εγκεκριμένο από το ΣΕΓΑΣ πρόγραμμα «Kids’ Athletics», το οποίο δίνεται τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού μέσα από ένα διαδραστικό παιγνίδι.

Στο κλειστό γυμναστήριο υλοποιήθηκε πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις παιδικές ηλικίες, για τη γνωριμία με το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής, με τη χρήση όλων των οργάνων της Ρυθμικής, συνοδεία μουσικής.
Το πρόγραμμα της Ρυθμικής απευθυνόταν στα κορίτσια και γι’ αυτό την ίδια ώρα τα αγόρια έκαναν στο κλειστό γυμναστήριο δρομικά παιγνίδια.
Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα «Σχολικός Πειραι- Αθλητισμός 2018», που την επόμενη εβδομάδα θα υλοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα «Βοτσαλάκια» του Δήμου Πειραιά.

eep logo