Ξεκινούν οι δράσεις του «Σχολικού Πειραι-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»

peiraiathlitismos 0016

Μαθητές απ’ όλο τον κόσμο στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων» στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη

Την πρώτη Διεθνή συνάντηση των μαθητών Ελλάδας του «Σχολικού ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» συγκεκριμένα, με τους μαθητές των χωρών (Κίνα, Βραζιλία, Βουλγαρία, Ρωσία, Σλοβακία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αφγανιστάν, Γεωργία, Σερβία, Πολωνία, Special Olympics Ιταλία, Special Olympics Αγγλία, Ελλάς) θα φιλοξενήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη τη Δευτέρα 23 Απριλίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων» στις 11 το πρωί.

Οι συγκεκριμένες σχολικές αθλητικές δραστηριότητες θα αποτελέσουν το μέσο γνωριμίας και ώσμωσης μεταξύ των μαθητών, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, θρησκεία, χρώμα, αρτιμέλεια, οικονομικό στάτους. Οι μαθητές θα βρίσκονται στη χώρα μας με αφορμή τους Παγκόσμιους Εκπαιδευτικούς Αγώνες που με στόχο την διάδοση και εμπέδωση των αρχών και αξιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, για 5η συνεχή χρονιά, από την ISF (International School Sport Federation). Την επιμέλεια της Διεθνούς συνάντησης των μαθητών -τριων έχει με απόφαση της ISF, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ).

Από τις 23 -26 Απριλίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων», 60 γυμνάσια της Περιφέρειας Πειραιά, 5000 μαθητές θα πάρουν μέρος σε έντεκα κινητικές-αθλητικές δραστηριότητες: Πυγμαχία, Αντιπτέριση (Μπάντμιντον), Καλαθοσφαίριση, Παραδοσιακοί Χοροί, Γυμναστική για όλους, Χειροσφαίριση (Χάντμπολ), Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πινγκ-πονγκ), Τζούντο, Ξιφασκία, Τοξοβολία, Υδατοσφαίριση (Water Polo) - Δραστηριότητες νερού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο "Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018" διεξάγεται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου -Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Περάματος και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Γ.Γ.Α. (BE ACTIVE). Αφορά ένα σύνολο εκπαιδευτικών - αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που εμπλέκουν όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Φορείς, γονείς), αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και καταλήγουν σε μια κεντρική πανηγυρική εκδήλωση με την ολοκλήρωσή τους.

eep logo