Αντιπολεμικό συλλαλητήριο από τους μαθητές του Περάματος

antipolemiko perama

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, συμπαραστάτης και αρωγός, συμμετείχε στην κινητοποίηση

Τη σκυτάλη από το αντιπολεμικό μαθητικό – φοιτητικό συλλαλητήριο που έγινε τη Δευτέρα στην Αθήνα, πήραν σήμερα οι μαθητές του Περάματος.
Μαθητές από σχεδόν όλα τα σχολεία της πόλης μας κινητοποιήθηκαν με συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, με αφορμή το νέο χτύπημα που έγινε το Σάββατο στη Συρία από τις ΝΑΤΟϊκες δυνάμεις, ΗΠΑ – Αγγλία – Γαλλία.

Τα παιδιά έδειξαν ότι δε μένουν αδιάφορα στον πόλεμο που εξελίσσεται στη γειτονιά μας, ότι τους απασχολεί και τους ευαισθητοποιεί.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ» και «ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΝΑ ΠΥΡΑΥΛΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ», οι μαθητές έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων συμπαραστάτης και αρωγός, συμμετείχε στην κινητοποίηση. Για άλλη μια φορά καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και τους γονείς, να καταδικάσουν την επέμβαση και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ μαζί με τα παιδιά μας:
• Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Συρία. Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα.
• Να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία στην Ελλάδα.
• Να επιστρέψουν όλοι οι φαντάροι από τις αποστολές στο εξωτερικό.
• Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Είναι ώρα, όλο το γονεϊκό κίνημα να αναλάβει πρωτοβουλίες , με εκδηλώσεις στα σχολεία και στις γειτονιές, σε συντονισμό με δασκάλους και καθηγητές, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ, ενάντια στον πόλεμο.
«Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο…»

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ