Χρ.Βρεττάκος: Να απομακρυνθούν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις

vrettakos keratsini drapetsona

Κάλεσμα του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας προς τους φορείς και συλλόγους της πόλης

 

Κάλεσμα του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, προς τους φορείς και συλλόγους της πόλης σε συνάντηση, σχετικά με την απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την πόλη μας.

"Αγαπητοί φίλοι,

Στην περιοχή των Λιπασμάτων για δεκαετίες λειτουργούσαν ρυπογόνες βιομηχανίες που δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην υγεία αλλά και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά από δεκαετίες αγώνων σήμερα μετά την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στον Δήμο δημιουργούνται σοβαρές ελπίδες για την ανάπλαση της περιοχής.

Εμπόδιο σε αυτό αποτελούν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έμειναν από το παρελθόν (τσιμεντάδικο, δεξαμενές πετρελαιοειδών ΕΛΠΕ) και μια νέα εγκατάσταση επεξεργασίαςSlops η εταιρεία OIL ONE που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και δυναμιτίζουν την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι η απομάκρυνση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων από την πόλη μας.

Ζητάμε τη δική σας βοήθεια ώστε να ακουστεί η φωνή μας.

Σας καλούμε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στις 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί την κλιμάκωση των αντιδράσεών μας για να μπορέσει επιτέλους η πόλη να ανασάνει.

eep logo