16.000 μαθητές στην Πειραιώτικη γιορτή του σχολικού αθλητισμού

sxolikos athlitismos 2


Γ.Γαβρίλης: Η διοργάνωση του 2ου Σχολικού ΠειραιαΑθλητισμού μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Μαρία Λαμπρίδου, που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του σχολικού «Πειραι-Αθλητισμού», δήλωσαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η δεύτερη διοργάνωση του «Πειραι-Αθλητισμού» μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι αυτή η μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός.
Το «ευ αγωνίζεσθαι», τα ιδεώδη του αγνού αθλητισμού και η άμιλλα εάν καταφέρουμε να γίνουν βιωματική συνείδηση στα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους.
Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς η ανάδειξη και άλλων πλευρών του υγιούς αθλητισμού, με έμφαση στην αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, ανεξάρτητα από θρησκεία και φυλή.
Ο αθλητισμός είναι το καλύτερο όπλο για να αποβάλουμε από την κοινωνία ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις».


sxolikos athlitismos

Με αυτό το σκεπτικό, όπως εξήγησαν, η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά και Νήσων ανέδειξαν, από τους πρώτους μήνες της θητείας της περιφερειακής αρχής, με την καθοριστική συμβολή διακεκριμένων αθλητών, υπαλλήλων της Περιφέρειας, τη σημασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην ατομική υγεία και την διαμόρφωση χαρακτήρων στα παιδιά. Παράλληλα, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Πειραιά και Νήσων, πραγματοποιούν στα σχολεία ειδικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από τον ΣΕΓΑΣ, για τη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου (kid’s Athletics).

• Φέτος, το πρόγραμμα ξεκινάει για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί, 23 - 26 Απριλίου 2018, στη Νίκαια, Δημοτικό Γυμναστήριο «ΠΛΑΤΩΝ». Θα συμμετάσχουν περίπου 5.000 μαθητές και μαθήτριες.
Τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού γυμναστηρίου «ΠΛΑΤΩΝ» του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, στο πλαίσιο του «Σχολικού ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018», θα διεξαχθεί η πρώτη Διεθνής συνάντηση μαθητών - αθλητών (Κίνα, Βραζιλία, Βουλγαρία, Ρωσία, Σλοβακία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αφγανιστάν, Γεωργία, Σερβία, Πολωνία, Special Olympics Ιταλία, Special Olympics Αγγλία, Ελλάς) με τους συμμετέχοντες μαθητές - αθλητές του Πειραιά. Οι συγκεκριμένες σχολικές αθλητικές δραστηριότητες θα αποτελέσουν το μέσο γνωριμίας και ώσμωσης μεταξύ των μαθητών - αθλητών, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, θρησκεία, χρώμα, αρτιμέλεια, οικονομικό στάτους.

• Θα ακολουθήσουν, από 14 έως και 18/5, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν του Δήμου Πειραιά, στην παραλία Βοτσαλάκια, με συμμετοχή περίπου 11.000 μαθητών και μαθητριών.