Κολυμπάμε ελεύθερα, μέχρι νεωτέρας…

kolympi

Η Αντιπεριφέρεια Πειραιά περιμένει και νέες μετρήσεις, οκτώ μήνες μετά το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στο δημοσίευμα του Portnet σχετικά με το αν απαγορεύεται η κολύμβηση ή μπορούμε να κολυμπάμε ελεύθερα στην ακτογραμμή του Πειραιά, οκτώ μήνες μετά το ναυάγιο και τη ρύπανση που προκάλεσε το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά μας απέστειλαν το ΦΕΚ που με υπογραφή του υπουργού Υγείας Α.Ξανθού επιτρέπει την κολύμβηση παντού, εκτός από την περιοχή Λιμνιώνα στη Σαλαμίνα και την ακτογραμμή της Πειραϊκής επί της ακτής Θεμιστοκλέους (προφανώς) από τη Σχολή Δοκίμων έως το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, δηλαδή στο Μπαϊκούτσι (όρμος Αφροδίτης).

Στην παρατήρησή μας ότι η ημερομηνία του συγκεκριμένου ΦΕΚ είναι παρωχημένη, αφού έχει εκδοθεί στις 20 Δεκεμβρίου, ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης επικοινώνησε μαζί μας, επιβεβαιώνοντας ότι τότε ήταν η τελευταία μέτρηση του ΕΛΚΕΘΑ. Πρόσθεσε πάντως ότι αύριο Πέμπτη, η Αντιπεριφέρεια Πειραιά δίνει εντολή σε ανεξάρτητο ινστιτούτο για νέα μέτρηση ούτως ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν που μπορούν να κάνουν με ασφάλεια μπάνιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι όλες οι μετρήσεις δείχνουν πως οι δυο οργανωμένες πλαζ του Πειραιά, στα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα, θεωρούνται πλέον ασφαλείς για κολύμβηση.

 

eep logo