Tέσσερις αλυσίδες έκλεισαν τα καταστήματα τους για το τελευταίο αντίο στον Στέλιο Σκλαβενίτη

sklaveniths 3

Πάνω από 500 καταστήματα σούπερ μάρκετ και cash & carry κατέβασαν ρολά στην Αττική κατά την ώρα της κηδείας


Τον Στέλιο Σκλαβενίτη αποχαιρέτησε σήμερα η μεγάλη οικογένεια της Σκλαβενίτης αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας στις τρεις το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία.

Κατά την διάρκεια της τελετής και συγκεκριμένα από τις 15:00 έως τις 17:00 περέμειναν κλειστά όλα τα καταστήματα, οι μονάδες και τα κεντρικά γραφεία της Σκλαβενίτης και της αλυσίδας Cash & Carry The Mart στην Αττική. Παράλληλα σε ψήφίσμα του τα Δ.Σ. των δύο εταιρείων μεταξύ των άλλων αποφάσισαν «ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλα τα καταστήματα να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της εταιρείας και να μην αναπαράγεται μουσική ή να πραγματοποιούνται ανακοινώσεις για προσφορές και τυχόν εκδηλώσεις».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η My Market ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα στο Νομό Αττικής θα παραμείνουν κλειστά την Μεγάλη Τετάρτη 15:00 – 17:00 κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας του Στέλιου Σκλαβενίτη.
Ως προς το σκεπτικό της κίνησης της αυτής η εταιρεία της οικογένειας Παντελιάδη αναφέρει ότι «ως ελληνική εταιρεία, επιλέγουμε τα καταστήματά μας στην Αττική να παραμείνουν αύριο κλειστά 15:00 – 17:00 εις ένδειξη σεβασμού και τιμής στη μνήμη του άξιου αυτού ανθρώπου και επιχειρηματία, αλλά και στο πλαίσιο της ηθικής που μας αξιώνει να μην εκμεταλλευτούμε σε καμία περίπτωση σε εμπορικό επίπεδο, το κλείσιμο των καταστημάτων της αλυσίδας Σκλαβενίτη την ίδια ώρα».

Το απόγευμα της Τρίτης σε αντίστοιχη κίνηση ανακοίνωσε ότι προχωρά και η αλυσίδα Κρητικός. Το ενημερωτικό σημείωμα προς το καταναλωτικό κοινό έχει ως εξής: «Η αλυσίδα ΚΡΗΤΙΚΟΣ με σεβασμό στην μνήμη του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη αποφάσισε τα καταστήματα της στο νομό Αττικής να παραμείνουν κλειστά την Μ. Τετάρτη από τις 15:00 έως 17:00 κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας, την ίδια ώρα που τα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ θα είναι κλειστά».

Επιπλέον, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της στην Αττική τροποποίησε η BAZAAR Supermarkets. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα Αττικής θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Μ. Τετάρτη από τις 15:00 έως τις 17:00 κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας για τον Στέλιο Σκλαβενίτη.

Πηγή: news247.gr