Οδύνη ΕΒΕΠ για την απώλεια Σκλαβενίτη

sklaveniths 3

Την Μ.Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία

Την Μεγάλη Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι θα κηδευτεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά ο Στέλιος Σκλαβενίτης, που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 52 ετών.

Με το άγγελμα του θανάτου του, πολιτικοί, επαγγελματικοί φορείς, ο δήμαρχος Πειραιά και πάρα πολλοί εργαζόμενοι του Ομίλου εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του γνωστού επιχειρηματία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, διά του Προέδρου του, κ. Β. Κορκίδη, εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του Πειραιώτη επιχειρηματία, Στέλιου Σκλαβενίτη, εκ των βασικών μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη διοίκηση της οποίας βρισκόταν μαζί με τα αδέρφια του Μαρία και Γεράσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ε.Β.Ε.Π. και των 11 παραγωγικών φορέων του Πειραιά, απενεμήθη ομόφωνα τιμητική διάκριση στην εταιρεία «Σκλαβενίτης Α.Ε.», αναγνωρίζοντας την εξέχουσα προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., δήλωσε: «Ο Στέλιος Σκλαβενίτης εκπροσωπούσε επάξια, μαζί με τα αδέρφια του, μία εταιρεία – πρότυπο στο χώρο του ελληνικού λιανεμπορίου, η οποία, μετά από 67 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εργοδότη. Η διάσωση της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» από τον «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ», που βρέθηκε ένα βήμα πριν το λουκέτο και θα προκαλούσε ντόμινο στην ελληνική οικονομία, στέφθηκε τελικά με επιτυχία, σώζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι, για την οικογένεια Σκλαβενίτη, αντιμετωπίστηκε, ως µία υποχρέωση «εθνικής σημασίας» απέναντι στους εργαζόμενους, τους προμηθευτές αλλά και τους καταναλωτές. Επίσης, η αλυσίδα σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης», δεν έχασε ποτέ τον οικογενειακό της χαρακτήρα, ούτε την ελληνικότητά της.

Με αυτές τις σκέψεις, η πρόωρη απώλειά του σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του, στον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά, αλλά και ολόκληρης της χώρας, στους πάνω από 25.500 χιλιάδες εργαζομένους του και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα, με πολυσχιδή δραστηριότητα.
Είμαι συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του Πειραιώτη φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Φαίνεται τους καλούς ανθρώπους τους θέλει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχερα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο»!

*Τη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη εκφράζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης στήριξε την ελληνική οικονομία, σε πολύ δύσκολες στιγμές. Στην επιχειρηματική διαδρομή του επέδειξε κοινωνική υπευθυνότητα. Εκφράζω τη θλίψη μου για την αδόκητη απώλειά του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

eep logo