ΕΣΠ : Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

25 martiou pap

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: Στη μεγάλη διαδρομή των Ελλήνων, η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί ιστορικό ορόσημο, σηματοδοτώντας έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του ελληνικού λαού, που με πίστη στην αξία της ιδέας και υπηρετώντας τις ακατάλυτες αρχές της ελευθερίας και της αρετής διεκδίκησε την ελευθερία του, τα δίκαιά του και τη συγκρότησή του σε κράτος.
Σήμερα, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όλοι οι Έλληνες, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου. Μηνύματα διαχρονικά που παραμένουν ανεξίτηλα μέσα στο χρόνο. Μηνύματα αληθινά, που αποτελούν πηγή έμπνευσης και άντλησης δυνάμεων και συναισθημάτων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Θαυμάζοντας την αγάπη προς την ελευθερία και την Ελλάδα, την πίστη, την ανιδιοτέλεια, την περηφάνια, την ευγένεια της ψυχής τους, καλούμαστε να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο όπως αξίζει στους αγωνιστές του ’21 και όπως απαιτούν η παράδοση, το ήθος και το πνεύμα της. Ας εκφράσουμε λοιπόν δημόσια τον σεβασμό μας και ας αναγνωρίσουμε την οφειλή μας στους τιμώμενους αγωνιστές, υψώνοντας με ευγνωμοσύνη το εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας, σαν ένα εθνικό χρέος που ενώνει όλους τους Έλληνες και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους μας.

eep logo