Μετά από τέσσερα χρόνια αποδέχονται την παραχώρηση της Ραλλείου!

ralleios side

Επιτέλους ξεπερνιέται ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα για τα Δικαστήρια Πειραιά…


Το Ιούλιο του 2014, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Πειραιά υπό τον Β.Μιχαλολιάκο προσέφερε το γιαπί της πρώην Ραλλείου για να στεγαστεί εκεί το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Λίγο καιρό αργότερα, η Δημοτική Αρχή Γ.Μώραλη επιβεβαίωσε με δεύτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά τη συγκεκριμένη παραχώρηση.

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια και να μεσολαβήσουν οι πρόσφατες επιστολές προς τους αρμοδίους υπουργούς και δηλώσεις σε υψηλούς τόνους για το θέμα, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αλλά και μια μη συνηθισμένη για κυβερνητικούς βουλευτές ομαδική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Κοντονή για να γίνει τελικά δεκτή η παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου από τον αρμόδιο φορέα του υπ.Δικαιοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργο Σταματογιάννη την Τετάρτη επιτέλους το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΧΔΙΚ έκανε δεκτή την αποδοχή παραχώρησης χρήσης του κτιρίου της πρώην «Ραλλείου Σχολής» για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Αν και δεν αποτελεί ικανή προϋπόθεση, αφού δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν υπάρχουν εξασφαλισμένα τα περίπου 25 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να κατασκευαστούν εκεί τα Δικαστήρια Πειραιά.

Η δήλωση με την οποία ο Πρόεδρος του ΔΣΠ Γιώργος Σταματογιάννης ανακοινώνει την τόσο καθυστερημένη απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΧΔΙΚ κατά την χθεσινή συνεδρίασή του, στην οποία ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, αποφάσισε την αποδοχή της παραχώρησης χρήσης του κτιρίου της πρώην «Ραλλείου Σχολής» για την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά.
Οι επιμέρους όροι της ως άνω παραχώρησης χρήσης θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών.
Η εν λόγω απόφαση είναι ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα προκειμένου η πόλη μας να έχει ένα Δικαστικό Μέγαρο που να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στον πολίτη, αντάξιο του μεγέθους της και της ιστορίας της».

eep logo