Γ. Λαγουδάκης : Όχι στα «καζάνια»!

lagoudakis giannis perama poli

Με αντιπολιτευτικούς τόνους κατά της επαναλειτουργίας «νεκρών» εταιρειών πετρελαιοειδών ο δήμαρχος Περάματος

 

O Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και η Δημοτική Αρχή του Δήμου, με ανακοίνωση τους, εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση προς κάθε αρμόδιο φορέα, καθιστώντας σαφές πως δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση την επαναλειτουργία των ανενεργών εταιρειών πετρελαιοειδών. «Όποιος επιβουλεύεται και προσδοκά σε μια τέτοια εξέλιξη, διαπράττει τεράστιο σφάλμα», υπογραμμίζει σχετική ανακοίνωση του Γ. Λαγουδάκη.

Και ο δήμαρχος Περάματος σημειώνει: «Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία και κάθε άλλον εμπλεκόμενο να μην συμβάλλει σε μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη για την πόλη μας. Ο Δήμος Περάματος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος στην επαναλειτουργία των ανενεργών εταιρειών πετρελαιοειδών με οποιαδήποτε μορφή και περιμένει έγγραφες απαντήσεις μαζί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης των εταιρειών πετρελαιοειδών από τα αρμόδια Υπουργεία.

Πάγιο αίτημά μας είναι να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαιοειδών σε οργανωμένο χώρο εκτός του Δήμου Περάματος και εκτός αστικών περιοχών, καθώς και να αποδοθούν οι χώροι στους πολίτες του Περάματος. Παράλληλα, μέχρι να μετεγκατασταθεί και η τελευταία δεξαμενή πετρελαιοειδών από το Πέραμα, οι έλεγχοι που θα διενεργούνται στις εταιρείες πετρελαιοειδών (SATAME-SEVEZO) να γίνονται με τα αυστηρότερα στάνταρ ελέγχου που επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία, και με την συμμετοχή εκπροσώπων του 1ου και του 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και παρεμβαίνει θεσμικά όπου υπάρχει ανάγκη για την αποτροπή μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης.
Παράλληλα καλούμε σε ετοιμότητα τους κατοίκους της πόλης μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, για να αντιδράσουμε αγωνιστικά».

eep logo