Εγκαινιάστηκε η νέα αίθουσα Πολιτισμού «Γιάννης Χατζημανωλάκης»

dp 7489

Που παραχώρησε ο Δήμος στη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς

 

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαρτίου, τα εγκαίνια της νέας αίθουσας πολιτισμού «Γιάννης Χατζημανωλάκης» (Κολοκοτρώνη 75), η οποία παραχωρήθηκε από τον δήμο στη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς για πολιτιστικούς σκοπούς, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της Φιλολογικής Στέγης.

Παράλληλα με τα εγκαίνια της νέας αίθουσας πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο: «Ζωγραφικοί Διάλογοι», με έργα των γνωστών εικαστικών: Στρατή Αθηναίου, Θεόδωρου Πάντου, Μανώλη Πολυμέρη, Γρηγόρη Σερεμετάκη, Σταύρου Τζώρτζου και Βάσως Τσόνογλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, εξήρε τον ρόλο της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, λέγοντας πως είναι ένα από τα πιο παλιά και δραστήρια πνευματικά σωματεία της πόλης μας.
Στη συνέχεια, η κα Νταϊφά τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Πειραιά σε ένδειξη αναγνώρισης της 88χρονης παρουσίας και προσφοράς της Φιλολογικής Στέγης, στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της πόλης, παραχώρησε αυτή τη νέα αίθουσα πολιτισμού, που φέρει το όνομα «Γιάννης Χατζημανωλάκης», τιμώντας έτσι τον γνωστό συγγραφέα των Πειραϊκών ιστοριών ο οποίος διετέλεσε για 44 χρόνια πρόεδρός της.

O Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, στον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως είναι ευτυχές γεγονός ότι κατάφερε η Δημοτική Αρχή να βρει αυτόν τον χώρο που είναι κοντά στο κέντρο και αρμόζει στο ύφος και στις δραστηριότητες της Φιλολογικής Στέγης. «Συνεχίστε να προσφέρετε στον πολιτισμό, στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της πόλης μας», επεσήμανε ο κ. Γαϊτανάρος.

Ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς κ. Στέφανος Μίλεσης, στην ομιλία του ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή Πειραιά για την προσφορά της αίθουσας πολιτισμού, τονίζοντας ότι «η παραχώρηση χώρου εκ μέρους της σημερινής Δημοτικής Αρχής, αποτελεί την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος. Ο κ. Μίλεσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά καθώς και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλιο Γαϊτανάρο, οι οποίοι επέδειξαν αληθινό ενδιαφέρον για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος.

eep logo