Γ.Μώραλης: Τέρμα πια η κοροϊδία!

moralis giannis apokleistiko

Ο ΟΛΠ αποδίδει το 3.5% του τζίρου του για τους δήμους, αλλά η κυβέρνηση το παρακρατά

 

Με ηχηρή απουσία από συσκέψεις που αφορούν θέματα του λιμανιού και τις οποίες οργανώνει η κυβέρνηση, απαντά ο δήμαρχος Πειραιά. Ο Γιάννης Μώραλης επιλέγει να απαντήσει με αυτήν την τακτική στην κωλυσιεργία – για να το θέσουμε κομψά – της κυβέρνησης σε σχέση με την απόδοση του 3.5% του τζίρου του ΟΛΠ στους επιλιμένιους δήμους του Πειραιά. Πρόσφατα μάλιστα δεν πήγε σε σχετική σύσκεψη, διαμηνύοντας σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι αν δεν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δέσμευση, δεν προτίθεται «να συμμετέχει σε αυτό το παιχνιδάκι».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελική φάση υλοποίησης της παραχώρησης του 67% στην Cosco, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αποδίδεται το 3.5% του τζίρου του ΟΛΠ στους τέσσερεις δήμους του Πειραιά (Πειραιάς, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα). Οι δήμοι μεταξύ τους συμφώνησαν για το ποσοστό που θα τους αναλογεί. Με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ο δήμος Πειραιά θα έπρεπε να λάβει περί το 1.7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν έχει λάβει. Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Μώραλης δεν στρέφεται κατά του ΟΛΠ, καθότι η υπό την Cosco διοίκησή του τηρεί τα συμπεφωνημένα. Απέδωσε το ποσοστό που του αναλογεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα, καθώς, όπως είχε γράψει από το καλοκαίρι το Portnet, ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου εμφανίζονται αρνητικοί στο να αποδώσουν στους δήμους το ποσοστό που τους αναλογεί.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Portnet, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είναι αποφασισμένος να τηρήσει αυτήν την στάση μέχρι τέλους. Μέχρι δηλαδή να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να αποδώσει στους δήμους – και ειδικότερα στο δήμο Πειραιά το ποσοστό που έχει δεσμευτεί ότι θα αποδίδει.

eep logo