Μεγάλη συμμετοχή στα παραδοσιακά Κούλουμα της Φρεαττύδας

dp 6523a

Παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά, λαγάνα και κρασί, μουσικές και χαρταετούς από τον Δήμο Πειραιά

 

Με μεγάλη συμμετοχή Πειραιωτών κάθε ηλικίας, ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε τα παραδοσιακά Κούλουμα, στην πλαζ της Φρεαττύδας, από νωρίς το πρωί.
Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στο παραδοσιακό γλέντι και γεύτηκαν σαρακοστιανούς μεζέδες, λαγάνα και κρασί, τα οποία ήταν προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.
Από νωρίς το πρωί δεκάδες χαρταετοί πετούσαν στον Πειραϊκό ουρανό.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, άνοιξε τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, ενώ στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», διασκέδασε τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε με την οικογένειά του στη Φρεαττύδα, αντάλλαξε ευχές με εκατοντάδες Πειραιώτες και ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή.
Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή ημέρα, αποτελεί την κορύφωση ενός εορταστικού τριήμερου. Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις στα Ειδικά Σχολεία, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στα Μανιάτικα και στα Καμίνια. Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε για τα Κούλουμα στον Πειραιά: «Βρισκόμαστε στην παραλία της Φρεαττύδας, όπου γιορτάζουμε τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με σαρακοστιανά, τα οποία είναι προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, για όλους τους Πειραιώτες. Είναι κοντά μας και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», η οποία συμμετέχει με παραδοσιακού χορούς. Είναι μία ωραία ημέρα, ευτυχώς μας έκανε το χατίρι ο καιρός και γιορτάζουμε στον Πειραιά όπως σε όλα τα μέρη της Ελλάδος». Ο Δήμαρχος Πειραιά, στη συνέχεια, επεσήμανε ότι παρά τα προβλήματα που όλοι μας λίγο-πολύ αντιμετωπίζουμε, χρειάζονται οι στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. «Οι περισσότερες δράσεις που διοργανώνουμε αυτές τις ημέρες είναι κυρίως για τα παιδιά. Θέλουμε να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά, για να χαμογελάμε και εμείς και νομίζω στον Πειραιά συχνά-πυκνά το επιτυγχάνουμε. Σκοπός είναι όλα αυτά να πολλαπλασιαστούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.
Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δομένικος Μασούλας, δήλωσε πως είναι χαρά και τιμή για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, να υποστηρίζει τον Δήμο Πειραιά στην όμορφη γιορτή την οποία πραγματοποιεί κάθε χρόνο στη Φρεαττύδα.
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» κ. Θεόδωρος Τσόντος, επεσήμανε ότι η Αδελφότητα πάντα συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Δήμου και κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, εμφανίζονται τα χορευτικά της την Καθαρά Δευτέρα στη Φρεαττύδα.

 

eep logo