Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

paidiki lesxi

Με στόχο το βιβλίο να γίνει μέρος της καθημερινότητας των παιδιών

η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά .ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης.

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης είναι μία σειρά εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών και πραγματοποιείται μία φορά κάθε μήνα στους χώρους της βιβλιοθήκης με μέγιστο αριθμό συμμετοχών τα 15 άτομα.

Σε κάθε συνάντηση και με αφορμή ένα διαφορετικό βιβλίο η συντονίστρια της ομάδας και βιβλιοθηκονόμος, κα.Κωνσταντίνα Κεσσέ, προτρέπει τους μικρούς αναγνώστες να συζητήσουν γι’ αυτό, να μιλήσουν για τα σημεία που τους έκαναν εντύπωση, να αναφέρουν τα στοιχεία που τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον κά, μετατρέποντας έτσι την ανάγνωση σε μία δημιουργική συνήθεια την οποία σταδιακά εντάσσουν τα ίδια τα παιδιά στην καθημερινότητά τους.

Η συνάντηση ολοκληρώνεται με παιχνίδι για τους μικρούς φίλους, ενώ παράλληλα μετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι, τα οποία κι αυτά με την σειρά τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη των πρωτοβουλιών, ενισχύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, κι ενδυναμώνουν την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθηση.
Είσοδος Ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή
https://goo.gl/forms/FvqIsCUjWYyYgOWf2

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας
Αρκαδίου 23

Ημερομηνία πρώτης συνάντησης:
Σάββατο 27 Ιανουαρίου
Ώρα:11.00-13.00

Ακολουθεί Κατάλογος Βιβλίων Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης 2018
programma paidiki lesxi vivliou

eep logo