Αγρυπνία την νύχτα των Χριστουγέννων

agios nikolaos peiraia

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου

Μια ξεχωριστή ευκαιρία για όλους δίνεται φέτος από την ενορία του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ναού, 

"Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που θα ολοκληρωθεί γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.
Η παράδοση θέλει πρωινό ξύπνημα για την ανάμνηση της γεννήσεως του Κυρίου αλλά και η αγρυπνία δεν είναι μια μοντέρνα και ξένη προς την παράδοση εμβόλιμη διαδικασία. Όπως σε πολλά μοναστήρια έτσι και στην ενορία μας θα εορτάσουμε την Χριστού Γέννηση όχι μπροστά στα κενά περιεχομένου «εορταστικά» προγράμματα της τηλεοράσεως, ούτε και στην κάθε είδους ξενόφερτη ψυχαγωγία, αλλά μέσα από την προσευχή και την λατρεία της Εκκλησίας θα δοξάσουμε σαν τους αγραυλούντες ποιμένες τον Γεννηθέντα Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο ανοίγοντας την δική μας ζεστή Φάτνη.
Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!
Την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει κανονικά στις 5:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 8:00 π.μ."