Τελετή Απονομής Λογοτεχνικών Βραβείων Πρωτόλειου Διηγήματος περιόδου 2016-2017

laskaridh protoleia vraveia

Στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη

 

Την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη η τελετή απονομής των βραβείων του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της περιόδου 2016-2017 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διένυσε επιτυχώς την δέκατη έβδομη χρονιά του, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αθλοθετήθηκε από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Επιτροπής παρουσίασε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Ελένη Παναρέτου.

Στην Τελετή Απονομής των Βραβείων παρευρέθηκε η κ. Ευαγγελία Καρακώστα, Βουλευτής Β΄ Πειραιά και εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος και απένειμε το Β’ Βραβείο Γυμνασίου.

Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά και Φένια Παπαδόδημα.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:


ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

1ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Βασίλη Ευσταθιάδη, μαθητή της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Δροσιάς για το διήγημα «Ενάμιση Δευτερόλεπτο»

2ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Βασίλη Καψάλα, μαθητή της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου για το διήγημα «Το κύκνειο άσμα»

3ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στη Χριστίνα Αλευρά, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού για το διήγημα «Εκείνη»


ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

1ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στη Γιώτα – Έμιλι Ανάσταση, μαθήτρια της Α΄ τάξης του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χανίων για το διήγημα «Το βάδισμα του λύκου»

2ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Νεμάνια Γιέβτιτς, μαθητή της Γ΄ τάξης του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Ξάνθης για το διήγημα «Ο Χρίστος Καβουριώτης»


3ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Στέλιο Διγενόπουλο, μαθητή της Β΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου για το διήγημα «Amor terminum nescit»

Στην τελετή απονομής του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος παρευρέθηκαν πολλοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Πολιτικής και του Πολιτισμού.

eep logo