Σύγκρουση δημοτικής αρχής Πειραιά με το «Λιμάνι της Αγωνίας»

peiraias aerophoto

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Ολυμπιακού από τον Γιάννη Μώραλη!

 

Σύγκρουση με μεγάλη ένταση ξέσπασε μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του Πειραιά «Πειραιάς Νικητής» και «Λιμάνι της Αγωνίας» με φόντο την αποδοχή από τον Γιάννη Μώραλη της πρότασης να αναλάβει για ένα διάστημα την θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, λόγω της δικαστικής εμπλοκής του Β. Μαρινάκη.

Την αρχή έκανε το «Λιμάνι της Αγωνίας» το οποίο με ανακοίνωση του εγκαλεί τον δήμαρχο Πειραιά γιατί δεν έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα δε στην ίδια ανακοίνωση – που σημειωτέον εξεδόθη αρκετές μέρες μετά την δημοσιοποίηση του θέματος - προεξοφλεί ότι θα τεθεί σε αργία από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επιχαίροντας και λέγοντας μάλιστα σχετικά με αυτήν «ουδέν κακόν αμιγές καλού»!

Στην ανακοίνωση αυτή «σήκωσε το γάντι η παράταξη της πλειοψηφίας , «Πειραιάς Νικητής», η οποία με ανακοίνωση της που συνυπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης (!), ακόμη και εκείνοι που θεωρούνταν αποστασιοποιημένοι, υποστηρίζουν ότι με την ανακοίνωση του φιλοΣύριζα συνδυασμού «έπεσαν οι μάσκες»! Θυμίζουν δε την στενή σύνδεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Πειραιά και την υλική συμπαράσταση που προσφέρει εδώ και χρόνια σε οποιοδήποτε αίτημα τεθεί από οποιονδήποτε φορέα της πόλης προς την ΠΑΕ ή προσωπικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η μετωπική αυτή σύγκρουση των δύο παρατάξεων πάντως οδηγεί σε κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για τους λόγους την προκάλεσαν και το που μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον. Σύμφωνα με αναλυτές που γνωρίζουν καλά τα πράγματα του Πειραιά το «Λιμάνι της Αγωνίας», που χωρίς τον «φυσικό του ηγέτη» Θοδωρή Δρίτσα είχε μια μάλλον αναιμική παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, βρίσκει τώρα, έστωμε καθυστέρηση, μια καλή ευκαιρία να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Από την άλλη οι ίδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι η απρόσμενη αυτή επίθεση που δέχθηκε τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης όσο και ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και η γενικότερη επίθεση που δέχεται από άλλα κέντρα (μεταξύ των οποίων και κάποια κυβερνητικά ή προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ), οδηγεί σε μια μεγαλύτερη συσπείρωση την παράταξη του δημάρχου.
Εκείνο πάντως που ακόμη δεν μπορεί να πει με ασφάλεια κανεις είναι αν η σύγκρουση αυτή θα κλιμακωθεί ή όχι.

Attachments:
Download this file (Λιμάνι της Αγωνίας 151117.doc)Λιμάνι της Αγωνίας 151117[Λιμάνι της Αγωνίας 151117]57 kB
Download this file (Πειραιάς Νικητής 151117.doc)Πειραιάς Νικητής 151117[Πειραιάς Νικητής 151117]38 kB

eep logo