Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με την Αττικό Μετρό

erga tram peiraia

Για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων τραμ και μετρό ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα η πόλη για τις γιορτές

Εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Θ. Παπαδόπουλο, στην οποία παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ κ. Θ. Καπράλος.

esp metro

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η μεγάλη καθυστέρηση των έργων έλευσης του τραμ στον Πειραιά και οι ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου, εκφράστηκε για ακόμη μια φορά η δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για την καθυστέρηση που επιτελείται, παρά την μέχρι σήμερα πρόοδο των έργων. Σαν φυσική συνέπεια, η επισκεψιμότητα εξακολουθεί να είναι μειωμένη και το παρεμπόριο γιγαντώνεται στην πόλη, εντείνοντας παράλληλα την κυκλοφοριακή αναστάτωση, ενώ τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη να επανέλθει άμεσα η ομαλή πρόσβαση των πολιτών στον Πειραιά και στην Αγορά της πόλης, ιδιαίτερα ενόψει της γιορτινής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμαναν την ανάγκη να περιοριστούν τα εργοτάξια, για την καλύτερη δυνατή εικόνα της πόλης τις γιορτές και ζήτησαν τη συνεισφορά της Αττικό Μετρό στην προσπάθεια επαναφοράς των επισκεπτών - καταναλωτών στην Αγορά του Πειραιά.

Ο κ. Θ. Παπαδόπουλος, αντιλαμβανόμενος τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αναφέρθηκε στα αίτια των καθυστερήσεων και τόνισε, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν το συντομότερο τα εμπόδια και να προχωρήσουν στην αποπεράτωση του έργου εντός του 2018, αντί της πρώτης βδομάδας του Δεκεμβρίου 2017 που είχαν ανακοινώσει.
Επιβεβαιώθηκε η επιθυμία συνέχισης της στενής συνεργασίας, ώστε να επανέλθει το γρηγορότερο δυνατό ο Πειραιάς και η αγορά του σε φυσιολογικούς ρυθμούς.