1.400 θέσεις εργασίας στον Πειραιά!

papastratos apokleistiko

Μεγάλη εταιρεία εγκαθίσταται στο παλιό εργαστάσιο της «Παπαστράτος»

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή και ουσιαστική αναβάθμιση του 5ου Διαμερίσματος του Πειραιά και ειδικότερα της περιοχής του Παπαστράτου φαίνεται ότι έχει ήδη γίνει. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπλαση και διαχείριση των ακινήτων της πρώην «Παπαστράτος» ήδη πριν λίγες ημέρες υπέγραψε μισθωτήριο συμβόλιαο ενός εκ των τριών ακινήτων, με ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των call centers για τη μεταφορά της τελευταίας από την Καλλιθέα στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το Portnet, σε ένα από τα κτίρια της «Παπαστράτος» θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα ένα από τα μεγαλύτερα call centers της Ευρώπης, μετακινώντας υποχρεωτικά 1.200 εργαζόμενούς του από την Καλλιθέα στον Πειραιά.

Επιπλέον δε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CO της εταιρείας, άλλες 200 θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα. Πράγμα που σημαίνει ότι 1.400 εργαζόμενοι θα βρίσκονται καθημερινά σε μια από τις πλέον υποβαθμισμένες, αλλά και πλέον ελπιδοφόρες, σε ότι αφορά τις αναπτυξιακές προοτικές τους, περιοχές του Πειραιά.

Τα «Μανιάτικα» αλλάζουν πρόσωπο

Η «μετακόμιση» της συγκεκριμμένης πολύ μεγάλης μονάδας αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη επιδοκιμασία της επιλογής της δημοτικής αρχής Μώραλη να δώσει κίνητρα σε εταιρείες να εγκατασταθούν στην περιοχή. Κίνητρα που «μεταφράζονται» μέσω των σημαντικά μειωμένων δημοτικών τελών. Ακολουθεί, σύμφωνα με την ιδια πηγή πληροφόρησης του Portnet, η λειτουργία του μουσείου «Παπαστράτος» (που θα αναφέρεται στην ιστορία της ομώνυμης βιομηχανίας και τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη του Πειραιά), αλλά και ο σχεδιασμός λειτουργίας δύο ειδικών μουσείων από τον Δήμο Πειραιά στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης εξηγεί στο Portnet ότι η μετακίνηση προς τον Πειραιά περίπου 1.500 εργαζομένων μπορεί να δημιουργήσει για την ευρύτερη περιοχή ένα «κύμα ανάπτυξης». Και πράγματι, αν αναλογιστεί κανείς ότι τόσοι άνθρωποι θα μετακινούνται καθημερινά από και προς την περιοχή του «Παπαστράτου» αντιλαμβάνεται ότι αναμφισβήτητα θα δώσουν, δια των στοιχειωδών καταναλωτικών τους αναγκών, «οικονομική» ζωή στην περιοχή.

15 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση

Η συγκεκριμμένη τοποθέτηση πάντως φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Έρχεται φυσικά ως εύλογη συνέχεια και επιβεβαίωση της αξίας για τη μείωση των δημοτικών τελών που εφαρμόζει η δημοτική αρχή Μώραλη στην περιοχή Αγίου Διονυσίου – Παπαστράτος για την προσέλκυση επενδύσεων.

Πολεοδόμος με μεγάλη εμπειρία και έχοντας τη δυνατότητα να δει «τη μεγάλη εικόνα» υποστηρίζει, μιλώντας στο Portnet, ότι η περιοχή μπορεί να αναδειχθεί σε μοχλό ανάπτυξης, αλλά και αλλαγής του συνολικού προφίλ της πόλης. «Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ θα πέσουν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με βάση ώριμη μελέτη του Δήμου Πειραιά που συντάχθηκε επί της δημοτικής αρχης Μώραλη, ώστε το υποβαθμισμένο 5ο Διαμέρισμα, να έχει δύο πεζοδρομήσεις παράλληλες προς το λιμένα, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και φωτισμούς και φυσικά τον περίφημο Πράσινο Περίπατο – Ποδηλατόδρομο που θα εκτείνεται από τη Λεύκα έως τον Άγιο Διονύσιο.

Η μελέτη του συνολικού αυτού σχετικό πρότζεκτ του Δήμου Πειραιά που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, παρουσιαστηκε πρόσφατα από τη δημοτική αρχή Μώραλη στον Γιώργο Γαβρίλη, Πρόεδρο της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, η οποία πιθανότατα θα υλοποιήσει το έργο. Σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

eep logo