Εργασίες ανακατασκευής του Σταδίου «Σιταποθηκών»

gavrilis giorgos black

Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη

εγκρίθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την ανακατασκευή του ανοιχτού Δημοτικού Σταδίου Κερατσινίου, στην περιοχή «Σιταποθήκες».

Το Στάδιο διαθέτει γήπεδο ποδόσφαιρου, όπου διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών σωματείων της ευρύτερης περιοχής και στίβο με ταρτάν, στον οποίο η εξωτερική διαδρομή είναι 380 μέτρα.
Ωστόσο, η σημερινή κατάστασή του δεν επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του, δεδομένου ότι το συγκρότημα στο σύνολό του (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός) παρουσιάζει φθορές που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, προς όφελος των αθλητικών συλλόγων και των δημοτών που αθλούνται.

Γι’ αυτό, στο πλαίσιο του έργου, που είναι προϋπολογισμού 758.904 €, θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης νέου συνθετικού τάπητα (τύπου ταρτάν) στο στίβο περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου, ανακατασκευή των αποδυτηρίων κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου (τοποθέτηση νέων πλακιδίων, χρωματισμός επιφανειών κλπ), αλλαγή του φωτισμού και ενεργειακή αναβάθμιση (ηλιακά συστήματα).
Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ έχει μελετηθεί και θα εκτελεστεί από το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

eep logo