Ημερίδα για τον «Παραστάτη Δικηγόρο στην Διαμεσολάβηση»

dikigorikos syllogos peiraia

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διοργάνωσε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ.Π ημερίδα με θέμα «ο Παραστάτης Δικηγόρος στην Διαμεσολάβηση».
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. και Πρόεδρος του ΚΕ.ΔΙ.Π κ. Γιώργος Σταματογιάννης. Παρόντες ήταν οι κ. κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος του Β.Ε.Π., Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.Π. και πολλοί δικηγόροι.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
O κ. Στέλιος Μανουσάκης, Δικηγόρος Πειραιά, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του ΥΔΔΑΔ, Διευθυντής του ΚΕ.ΔΙ.Π, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«H διαμεσολάβηση παρουσιάζει μοναδικές ευκαιρίες επίλυσης προβλημάτων στις οποίες οι εκπρόσωποι των μερών (δικηγόροι) μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να πετύχουν γρηγορότερα, φθηνότερα ή/και καλύτερα αποτελέσματα με τη βοήθεια ενός ουδέτερου προσώπου. Μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να επιτύχουν αποτελέσματα που μπορεί να είναι ανέφικτα σε μια αίθουσα Δικαστηρίου ή διαιτητικού δικαστηρίου. Αλλά για να το επιτύχουν αυτό, χρειάζονται ένα νέο σύνολο γνώσεων και δεξιοτήτων και στην κατεύθυνση αυτή το ΚΕ.ΔΙ.Π και πάλι θα είναι πρωτοπόρο».

Η κ. Μαίρη Φλωροπούλου - Μακρή, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Π. και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, η οποία παρουσίασε το ευρωπαϊκό και εγχώριο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον παραστάτη δικηγόρο στη διαμεσολάβηση, αναφέρθηκε αναλυτικά στη συμβολή του παραστάτη δικηγόρου σε όλα τα στάδια της διαμεσολάβησης, τόνισε δε το σημαντικό ρόλο του κατά τη διαδικασία της διαμεσολάβησης, ο οποίος είναι όχι να αντιδικεί με το άλλο μέρος αλλά να βοηθάει τον εντολέα του να καταλήξει στη πιο συμφέρουσα συμφωνία με το άλλο μέρος στη Διαμεσολάβηση αλλά και να βοηθά τον Διαμεσολαβητή στο έργο του.

Η κ. Δήμητρα Τριανταφύλλου, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης LL.M, Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια (I.M.I), Διαιτητής CIARb, Advanced Εκπαιδεύτρια Διαμεσολάβησης, Εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών διαμεσολάβησης Toolkit Company, Επικεφαλής Εκπαιδεύτρια (Lead Trainer) ΚΕ.ΔΙ.Π., η οποία τονίζοντας τον σύγχρονο ρόλο του Δικηγόρου του 21ου αιώνα ανέφερε τα εξής: «Η διαμεσολάβηση είναι η Χρυσή ευκαιρία για τους Δικηγόρους, ιδίως σήμερα στους καιρούς της συρρικνούμενης ύλης, γιατί είναι το νέο εργαλείο, το νέο πεδίο δράσης όπου θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα των πελατών τους. Για αυτό τον λόγο, η εκπαίδευση τους στον ρόλο του Παραστάτη Δικηγόρου Διαμεσολάβησης είναι αναγκαία και σημαντική προκειμένου να αποκτήσουν τις δεξιότητες και τις τεχνικές εκείνες που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος σε όφελος των συμφερόντων» .

eep logo