Σημαντικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης, αλλά και του Δημάρχου Χρήστου Βρετάκου

zoupis zaxarias

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Δημοτικού Συμβούλου

 

Μετά το ΙΚΑ και την Εφορία, ήρθε και η ώρα του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιάλης να μεταφερθεί από το Κερατσίνι στην Δραπετσώνα. Η πολυπληθέστερη περιοχή του Δήμου μας, η Αμφιάλη μετά το ΙΚΑ χάνει και το Αστυνομικό Τμήμα και αυτό εντείνει το αίσθημα αναφάλειας στους δημότες αφού είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Κυβέρνηση φέρει σημαντική ευθύνη για αυτή την επιλογή και τα κριτήρια που επικράτησαν στο σκεπτικό της ακατανόητα. Η διαφορά μεταξύ της απομάκρυνσης του ΙΚΑ από του Α.Τ είναι ότι τότε και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αντιδράσει έγκαιρα ,αλλά και πολίτες επί μέρες έδωσαν αγώνα για να μείνει. Ήταν μια σημαντική προσπάθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.Τώρα επικρατεί σιωπή , κανείς δεν επικρίνει ανοικτά και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανενημέρωτο, δεν έχει ενημερωθεί ούτε για τις προθέσεις που υπήρχαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ούτε για να βγάλει καν ένα ψήφισμα, για να διαμαρτυρηθεί.

Ο Δήμαρχος Χρήστος επωμίζεται μεγάλη ευθύνη για την εξέλιξη, αφού το μόνο που έπραξε είναι να βγάλει ένα δελτίου τύπου που να ζητάει από την Κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό δελτίο τύπου αφού αναφέρει ότι ηταν γνωστές οι προθέσεις του Υποργείου και ότι είχαν γίνει και συζητήσεις. Από ποιους αλήθεια; Γιατί ο Δήμαρχος δεν είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί συνέχισε για άλλη μια φορά την προσφιλή του τακτική που συνωψίζεται στο σχήμα: επανάσταση στα λόγια, τουμπεκί στην πράξη, όταν δεν εμφανιζεται και ανενημέρωτος;

Το ίδιο δεν έγινε και πριν λίγες μέρες, όταν μάθαινε ξαφνικά (;) ότι η MOBIL ONE έπαιρνε την δεύτερη άδειά της επί της θητείας του; Τον Ιανουάριο του 2015 έπαιρνε άδεια λειτουργίας και τώρα άδεια εμπορίας! Ο αγωνιστής Δήμαρχος μάθαινε τον Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία είχε πάρει άδεια τον... Ιούλιο και τότε καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο για να βγάλει αντικαπιταλιστικό λόγο. Μέχρι να μιλήσει ο Δήμαρχος, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν παρέμβει στον Υπουργό κ. Σταθάκη ώστε να ανασταλεί προσωρνα η άδεια και αυτό το εμφάνιζε σαν αποτέλεσμα του αγώνα που δεν είχε ποτέ κάνει;

Την ίδια σιωπή τήρησε και όταν κόβονταν τμήματα σημαντικών ειδικοτήτων από το ΕΠΑΛ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας. Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό το κόψιμο των πρώτων ειδικοτήτων, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση μετά από παρέμβαση δική μου και του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και νυν Προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλία Πατίδη. Το ψήφισμα αυτό καταχωνιάστηκε, δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, δεν πήγε καν στην ΕΛΜΕ! Τόσο πολύς αγώνας από τον ριζοσπάστη Δήμαρχο!

Θα μπορούσα να αναφέρω μια σειρά παραδείγματα που με κάνουν να κατανοώ καλύτερα γιατί αρνείται συστηματικά την σύσταση διαπαραταξιακώ επιτροπών για κορυφαία θέματα όπως τα Λιπάσματα. Προτιμά να χειρίζεται τις υποθέσεις μόνος του,να συναντιέται με Υπουργούς και ιδιώτες όπως ο ιδιοκτήτης της OIL ONE μόνος του, να κάνει ότι θέλει κι ας πιάνεται συνέχεια αδιάβαστος,κι ας δέχεται η πόλη το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Aς σημειώσουμε το αυτονόητο επιστρέφοντας και πάλι στο θέμα της απομάκρυνσης του Αστυνομικού Τμήματος από την Αμφιάλη. Οι φορείς, οι δημοτικές κινήσεις, τα κόμματα, οι πολίτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους την υπόθεση.Καμια εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει στην επιδερμική, μοδάτη δήθεν επαναστατικότητα του Δημάρχου.

 

 

eep logo