Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

mobility nikaia

Προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους

Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» 16- 22 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με δυο δράσεις που θα πραγματοποιήσει στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου. Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Οι δράσεις και οι πρακτικές που ακολουθούμε στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και κυρίως στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Και αυτή τη χρονιά ο Δήμος μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Δημότες κάθε ηλικίας θα συνυπάρξουν για δυο μέρες αναβιώνοντας παιχνίδια χωρίς αυτοκίνητα, κάνοντας παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον της πόλης και προωθώντας εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς».

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του 5ου ΚΑΠΗ Νίκαιας θα αναβιώσουν με τους μαθητές τα παραδοσιακά παιχνίδια γειτονιάς στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας από τις 10 έως τις 11 το πρωί.
Την επόμενη μέρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Ι. Ρέντη γυμναστές της Διεύθυνσης Αθλητισμού θα γνωρίσουν στους μαθητές παιχνίδια βιώσιμης κινητικότητας (green snake).
Και τις δυο μέρες ο δρόμος έξω από τα σχολεία θα κλείσει συμβολικά. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων το Δημοτικό Δίκτυο Εθελοντών θα ζωγραφίσει τις ράμπες αναπήρων με το ειδικό σήμα.
Ακόμη έχει γίνει ρύθμιση ώστε στη συμβολή των οδών Θηβών και Παρασκευοπούλου ο δρόμος να κλείνει τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε τα παιδιά να μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι με ασφάλεια.
Τη διοργάνωση των δράσεων έχουν αναλάβει οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Αθλητισμού, Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί και λειτουργεί από το 2002 και συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η μοιρασμένη μετακίνηση (με σύνθημα: SHARING GETS YOU FURTHER) και δίνεται έμφαση στη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς καθώς και άλλων τρόπων μετακίνησης που επιτυγχάνουν μείωση του οδικού κυκλοφοριακού φόρτου στις πόλεις και περιορισμό των συνεπαγόμενων αρνητικών επιπτώσεων (ρύποι, θόρυβος κλπ.).

 

eep logo