Στ.Κασιμάτης: Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς άλλες καθυστερήσεις και εμπόδια

kasimatis korydallos

Δήλωση του Δήμαρχου Κορυδαλλού για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής

 

Συμπληρώνονται φέτος τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι. Τέσσερα χρόνια από το γεγονός που θα αποτελεί για πάντα στίγμα για την πολιτική ζωή της χώρας μας και φυσικά της Β' Πειραιά. Χρειάστηκε η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από την συμμορία της Χρυσής Αυγής για να αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος η εγκληματική της δράση. Η τέταρτη επέτειος βρίσκει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ελεύθερους και τα θύματα της αδικαίωτα.

Ο Δήμος Κορυδαλλού διεκδίκησε και πέτυχε τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των φυλακών στο Εφετείο Αθηνών, όχι μόνο για να προστατεύσει την τοπική κοινωνία αλλά γιατί θεωρεί ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στα δικαστήρια. Με συνθήκες που διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή, τη διαφάνεια και φυσικά την ταχύτητα και την απονομή της σε εύλογο χρόνο από την τέλεση των αδικημάτων. Σήμερα, σχεδόν 2,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης και ενώ έχει ξεκινήσει η νέα δικαστική χρονιά, περιμένουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή για τη διαμόρφωση νέας κατάλληλης δικαστικής αίθουσας σε χώρο κυριότητας του Υπουργείου Υγείας, ώστε η δίκη της Χ.Α να διεξάγεται απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις.

Οι γειτονιές της Β’ Πειραιά, στις οποίες έδρασαν δολοφονικά τα τάγματα εφόδου, δεν ξεχνούν. Όπως δεν πρέπει να ξεχνά κανένας δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας, υψώνοντας ανάστημα σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Εχθρός είναι η λήθη και η επανάπαυση. Και γι' αυτό δεν αρκεί μόνο η αυτονόητη απονομή δικαιοσύνης. Χρειάζεται διαρκής εγρήγορση όλων των δημοκρατικών θεσμών και ενίσχυση της δημοκρατικής παιδείας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αυτοδιοίκηση έχει καθήκον να αποκρούει κάθε μισαλλόδοξη και ρατσιστική συμπεριφορά, να επιδεικνύει πνεύμα αλληλεγγύης, να συμβάλλει στην διαρκή ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και δημοκρατικής συνείδησης και να εκπληρώνει το ρόλο της ως πυλώνα κοινωνικής συνοχής.

Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς άλλες καθυστερήσεις και εμπόδια. Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή της οικογένειας του Παύλου και όλων των θυμάτων.

eep logo