“Μπλόκο της Κοκκινιάς... 40 ημέρες μετά”

mantra mplokou bw

Eκδηλώσεις τιμής και μνήμης “Μικρασιατική Καταστροφή”


Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη διοργανώνει τον Σεπτέμβριο μία σειρά ειδικών εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την “Μικρασιατική Καταστροφή” και το “Μπλόκο της Κοκκινιάς... 40 ημέρες μετά”.
Για την Μικρασιατική Καταστροφή από τις 10 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν σε χώρους του Δήμου σχετικές ομιλίες, παραστάσεις και μουσικά αφιερώματα, ενώ στο Κατράκειο θέατρο την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση “Φιλιώ Χαϊδεμένου”, μία εμβληματική προσωπικότητα της Μικράς Ασίας σε ένα αγώνα επιβίωσης, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη να δίνει μία εξαιρετική ερμηνεία.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν για το “Μπλόκο της Κοκκινιάς ... 40 ημέρες μετά” στην Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς από την 21η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου όπου μεταξύ άλλων ο δήμος θα φιλοξενήσει την συναυλία “Οι νότες του πολέμου. Τα τραγούδια της Κατοχής, της Αντίσταστης και της Απελευθέρωσης”.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους προσφυγικούς συλλόγους της πόλης ετοίμασε μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς και στην Μικρασιατική Καταστροφή . Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σ’αυτές τις δράσεις ιστορικής μνήμης που στόχο έχουν να διατηρήσουμε ζωντανή και ακμαία την σπουδαία παράδοση της πόλης μας».

Attachments:
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΛΟΚΟΥ.pdf)Πρόγραμμα Μπλόκου[Πρόγραμμα Μπλόκου]3222 kB

eep logo