Αντιπροσωπείες πολεμικών πλοίων στον Δήμο Πειραιά

italiko polemiko ploio peiraia

Ιταλοί και Βραζιλιάνοι αξιωματικοί σε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλαίσιο των ταξιδιών τους

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά, ιταλική αντιπροσωπεία του πολεμικού πλοίου «Durand De La Penne», το οποίο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Ιταλίας.

Τον κυβερνήτη κ. Fabrizio Rutteri, τον ακόλουθο της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Colonel Enrico Frassen, καθώς και τους αξιωματικούς που τους συνόδευαν υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.
Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, τόνισε:
«Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού της Σχολής Δοκίμων της Ιταλίας σε ευρωπαϊκές πόλεις, επισκέφθηκε σήμερα η Ιταλική Σχολή Δοκίμων το λιμάνι του Πειραιά και τον Δήμο του Πειραιά.
Είχαμε λοιπόν τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφθούν αντιπροσωπεία δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας με τον Διοικητή της εκπαίδευσης της Σχολής Δοκίμων της Ιταλίας, με τον Ακόλουθο Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλικής Πρεσβείας και τον Πλοίαρχο του ιταλικού εκπαιδευτικού πλοίου.
Ανταλλάξαμε απόψεις, τους ξεναγήσαμε και ανταλλάξαμε δώρα. Εκείνοι μας προσέφεραν μια πλακέτα με τον θυρεό του πλοίου και εμείς τους προσφέραμε μια μικρογραφία της αρχαίας τριήρους και μια συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων».


Επίσης, την περασμένη Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Βραζιλιάνικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου της Βραζιλίας «Brazil» Captain Sergio Renato Berna Salgueirinho, δύο διπλωμάτες της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα, καθώς και αξιωματικούς που τους συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο.

Το πολεμικό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά έως και αύριο, Τρίτη 29 Αυγούστου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε:
«Είχαμε την επίσκεψη αντιπροσωπείας από ένα βραζιλιάνικο πολεμικό πλοίο, το οποίο έχει έρθει αρκετές φορές στο λιμάνι του Πειραιά. Μέσα στην ομάδα της επίσκεψης ήταν και μέλη από την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Έχουν να πουν αρκετά καλά λόγια για τον Πειραιά και βλέπουν κάποιες αλλαγές που γίνονται στον Πειραιά. Ιδιαίτερα ο Κυβερνήτης, ο οποίος, όπως ανέφερε, είναι η τρίτη φορά που έρχεται και βλέπει μια ανάπτυξη στον Πειραιά και ένα διαφορετικό πρόσωπο».

Ο διπλωμάτης της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα κ. Μάρκους, δήλωσε:
«Να σας ευχαριστήσω πολύ που μας δεχθήκατε. Είναι ένα βραζιλιάνικο πλοίο που έρχεται σχεδόν κάθε χρόνο στον Πειραιά. Κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο και συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα. Οπότε είναι χαρά για εμάς να σας επισκεφθούμε».

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Ταταρόπουλος προσέφερε στον Captain Sergio Renato Berna Salgueirinho, καθώς και στους διπλωμάτες της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα, μια πλακέτα και βιβλία για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου της Βραζιλίας προσέφερε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου ένα λεύκωμα και μια πλακέτα με το θυρεό του πλοίου.