ΒΕΠ: Αθώοι οι Βυρσοδέψες που κατηγορήθηκαν για ρύπανση του περιβάλλοντος

vyrsodepsia

Από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς

 

Αθώους κήρυξε τους οκτώ βυρσοδέψες το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς, με την υπ΄ αριθμ. ΑΜ 5194/2017 απόφαση, που είχαν κατηγορηθεί για πράξη ρύπανσης και υποβάθμισης περιβάλλοντος .
Ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Βυρσοδεψών Ελλάδος κος Νικόλαος Στρατής μετά την ολοκλήρωση της δίκης δήλωσε :
« Ευχαριστούμε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά που στάθηκε δίπλα μας σε αυτή τη διαδικασία, η οποία ταλαιπώρησε τους επιχειρηματίες του κλάδου που προσπαθούν να επιβιώσουν παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος γενικότερα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΒΕΠ, κο Ανδριανό Μιχάλαρο, ο οποίος ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια της δίκης, για την στήριξη και συμπαράσταση του που μας παρείχε»
Επισημαίνεται ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, δεδομένου του ρόλου του ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας, τόσο στο παρελθόν επανειλημμένα απευθύνθηκε σε συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της βυρσοδεψίας στη χώρα μας όσο και σήμερα συνεχίζει να στηρίζει τους επιχειρηματίες του κλάδου με κάθε δυνατό τρόπο πριν κλείσουν και αυτές που απέμειναν. Είναι αδιανόητο ένας ολόκληρος κλάδος που υπήρξε πολύ ισχυρός κατά το παρελθόν να οδηγείται στον αφανισμό.
«Το ΒΕΠ έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη της βιοτεχνίας σε πρωταγωνιστή της ανάπτυξης και θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση με την ελπίδα άμεσης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτά τα πλαίσια πιστεύουμε ότι οι παρεμβάσεις της Πολιτείας για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των βυρσοδεψών θα είναι άμεσες και καθοριστικές», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, κος Μιχάλαρος, εμφανώς ικανοποιημένος από την αθωωτική απόφαση για τους βυρσοδέψες. .

eep logo