Ο ρόλος των Επιμελητηρίων στην εποχή του υγροποιημένου φυσικού αερίου

vep lng

Ομιλία του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδρανού Μιχάλαρου


Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων δημοσιότητας και πληροφόρησης που υλοποιούνται από το Poseidon Med II με θέμα : «Ο ρόλος του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην εποχή του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου – ΥΦΑ», τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π., στην οποία ήταν ομιλητής ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος.

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ρόλο των Επιμελητηρίων στην εποχή του υγροποιημένου φυσικού αερίου και τόνισε ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζει τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλει για την αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για δημιουργία σχολής με εξειδικευμένα τεχνικά επαγγέλματα του κλάδου που απαιτούνται έτσι ώστε τα ελληνικά ναυπηγεία και οι ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς, της πράσινης ναυτιλίας και του ανταγωνισμού.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο κος Δημήτρης Σπύρου, Σύμβουλος του ΟΛΠ, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακού καυσίμου, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, όπως και νέες θέσεις εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας ».

Τις δράσεις του προγράμματος Poseidon Med II, τα σχέδια που διενεργούνται για τις μετασκευές πλοίων καθώς και τις ναυπηγήσεις νέων, που θα χρησιμοποιούν Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, παρουσίασαν οι :
- Μαρία Θεοδωρίδου, ομάδα διαχείρισης έργου Poseidon MED II ΔΕΠΑ ΑΕ
- Ιωσήφ Φλωρεντίν, ΔΕΣΦΑ ΑΕ
- Άννα Αποστολοπούλου, Hellenic Lloyds
- Ιωάννης Μπάκας, Naval Architecture Pratikakis & Partners CO
- Δημήτρης Σπυριδάκης, Μέλος Δ.Σ. Hellenic Shortsea Shipowners Association
- Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκού Έργου MITIGATE ΟΛΠ ΑΕ
Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι δυνατότητες του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Poseidon Med II αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ευρεία υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ασφαλούς, περιβαλλοντικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου στη ναυτιλία, ωθώντας τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ανατολική Μεσόγειο προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείται σε τρεις χώρες –Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο-, και συμμετέχουν έξι Ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία) και ο Τερματικός σταθμός ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται κορυφαίοι ειδικοί από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών για το σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Attachments:
Download this file (mixalaros omilia.doc)Ομιλία Μιχάλαρου ΒΕΠ[Ομιλία Μιχάλαρου ΒΕΠ]42 kB

eep logo