Επίσκεψη στην παιδοχειρουργική Κλινική του Πειραιά

nosokomeio krevatia

Μια διαφορετική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη

ο οποίος μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Μ. Λαμπρίδου και Γ. Αλεβιζόπουλο, τον Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Π. Χαραλάμπους και τον Καθηγητή Γ. Σκαλτσά επισκέφτηκαν την Παιδιατρική Κλινική, Παιδοχειρουργική και τη Μονάδα Νεογνών στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στη συνάντησή τους με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και εργαζομένους στα δύο τμήματα αποφασίστηκε να γίνει μια ολοκληρωμένη εικαστική παρέμβαση στους διαδρόμους και στα δωμάτια των παιδιών, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά ασθενείς και τους συνοδούς τους. Οι εικαστικές παρεμβάσεις με ζωγραφιές για τα παιδιά στοχεύει να βελτιώσει την ψυχολογία τους, να σπάσει την παγωμένη ατμόσφαιρα του νοσοκομείου κάνοντας το χώρο πιο οικείο και φιλικό για τους μικρούς ασθενείς.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συμπληρώνει τις προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής να αναβαθμίσει τις κτιριακές υποδομές και την υλικοτεχνική υποδομή των μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής του Πειραιά, καταγράφοντας με έμπρακτο τρόπο το ενδιαφέρον και την προτεραιότητα που δίνει στην δημόσια, δωρεάν και ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν από σπουδαστές της Α.Σ.Κ.Τ. σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

eep logo