Αγώνες ανοικτής θάλασσας στο Πασαλιμάνι

kolymvisi plateia aleksandas

Για τρίτη χρονιά αναβίωσαν οι αθλητές τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακολουθώντας την ίδια κολυμβητική διαδρομή, με τους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας, στον παραλιακό χώρο της πλατείας Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι.

Οι κολυμβητικοί Αγώνες διεξήχθησαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017». Το σύνθημα για την εκκίνηση των αγώνων έδωσαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην Κολύμβηση Ανοιχτής Θαλάσσης κυρία Κέλλυ Αραούζου, για το 1ο Ολυμπιακό αγώνισμα των 500μ. ελεύθερο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:
«Η αναβίωση της διαδρομής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, είναι πλέον θεσμός για τις «Ημέρες Θάλασσας». Διασκεδάζουμε, θυμόμαστε, έρχονται οι κολυμβητές, τα σωματεία του Πειραιά και κάνουν τη κλασσική αυτή διαδρομή στο Πασαλιμάνι. Έχουμε πολύ ωραίο καιρό, τελικά μας έκανε το χατίρι ο καιρός και δεν έβρεξε. Τo χαιρόμαστε όλο αυτό, νομίζω οι αθλητές πιο πολύ αλλά και εμείς.
Επίσης να τονίσω ότι είναι οι αγώνες ένα μήνυμα για «καθαρές θάλασσες». Οι θάλασσες στον Πειραιά δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτά που λέγονται είναι παραφιλολογίες. Καταρχήν δεν θα βάζαμε παιδιά να κολυμπήσουν εάν είχαν πρόβλημα τα νερά, το έχουμε ελέγξει και εμείς και η Μαρίνα Ζέας και ο προπονητής τους ο Νίκος Γέμελος. Τα έχουμε ελέγξει όλα αυτά πριν πέσουν τα παιδιά στο νερό, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Επιπλέον, αύριο θα πραγματοποιηθούν κι άλλα αγωνίσματα θαλάσσης, το SUP τη σανιδοκωπηλασία, έχουμε τη Regata την Ιστιοπλοϊκή. Σήμερα το απόγευμα έχουμε τους Κολυμβητικούς Αγώνες στα Βοτσαλάκια. Διοργανώνονται αυτές τις ημέρες μια σειρά αθλημάτων στη θάλασσα, που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαστε πόλη του νερού, της θάλασσας».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ανέφερε:
«Είναι μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που κάνουμε για τις «Ημέρες Θάλασσας», για τρίτη χρονιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά που ήρθαν να συμμετάσχουν. Είναι συμβολικό, είναι η αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Ακολουθούν πολλές δράσεις σήμερα. Αγώνες κολυμβητικοί στο κολυμβητήριο με συμμετοχή πάνω από διακόσιους αθλητές και το βράδυ εκδηλώσεις στο Βεάκειο. Γενικά όλη η πόλη γιορτάζει. Σας περιμένουμε όλους, όλο το Σαββατοκύριακο να απολαύσετε και τις εκδηλώσεις, αλλά και καλούμε και τον κόσμο να έρθει στον Πειραιά».

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, δήλωσε:
«Ήταν η τρίτη χρονιά φέτος αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Για μας ιδιαίτερα, που είμαστε οι άνθρωποι από την Κολύμβηση και από τον Πειραιά, αποτελεί μεγάλη τιμή να ξαναγίνονται αυτοί οι αγώνες μετά από τόσα χρόνια – έστω με συμβολικό χαρακτήρα - και να βγαίνει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα και να αποδεικνύουμε ακόμα μια αφορά ότι η θάλασσα στον Πειραιά είναι καθαρή και μπορεί άνετα να κολυμπηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της».

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην Κολύμβηση Ανοιχτής Θαλάσσης κα Κέλλυ Αραούζου, σημείωσε :
«Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενη γ’ αυτές τις δράσεις, πόσο μάλιστα όταν συμβαίνει και μέσω του Ολυμπιακού και μπορούμε και συμμετέχουμε όλοι μαζί. Ο αθλητισμός είναι υγεία και το αποδεικνύουμε κάθε φορά. Εδώ συνέβη σήμερα κάτι πολύ όμορφο. Νέα παιδιά, οι αυριανοί πρωταθλητές κολύμπησαν, είδαν και έμαθαν το αγώνισμα της ανοικτής θάλασσας, όπως εμείς το διδάσκουμε στο «team» μας κι είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχουν παιδιά που ακολουθούν».

Το «παρών» στην αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας κ.α.

eep logo