Ο Γ.Μώραλης υποδέχθηκε την ιστορική τριήρη «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας

moralis olympias

Με την άφιξη της ιστορικής τριήρους του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας, ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας» 

 

Την τριήρη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού από τον Κυβερνήτη της τριήρους «Ολυμπιάς» Αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.

Η τριήρης «Ολυμπιάς», κατέπλευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο του εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017». Θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Στην άφιξη της τριήρους παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Βεντούρης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε για δεύτερη χρονιά στη Μαρίνα Ζέας την ιστορική τριήρη «Ολυμπιάς», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017». Είναι ένα πλοίο-σύμβολο για το Πολεμικό Ναυτικό, για την πόλη μας, για τη χώρα και για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς με αυτού του είδους τα πλοία κερδήθηκε η ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο κατάπλους της ιστορικής τριήρους είναι από τις συμβολικές ενέργειες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017». Χαίρομαι γιατί δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας, στους κατοίκους της Αττικής, στους μαθητές και στους τουρίστες να επισκεφθούν την τριήρη «Ολυμπιάς», να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την σπουδαία ιστορία της».


ΤΡΙΗΡΗΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»
Η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.


Ημέρες και ώρες επισκέψεως:

Τετάρτη 24/5: 17.30-20.30

Πέμπτη 25/5 έως Κυριακή 28/5: 10:00-14:00 και 17:30-20:30

eep logo