Η Isabelle Thomas στηρίζει τις ελληνικές πρωτοβουλίες για την Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική

1 IMG 1036

Με την αντιπρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Isabelle Thomas, συναντήθηκε σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ελληνική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της Νησιωτικότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και τα ζητήματα της Ποντοπόρου Ναυτιλίας. Ο υπουργός τόνισε ότι οι προκλήσεις της νησιωτικότητας θα πρέπει να απαντηθούν από τα υπάρχοντα διαρθρωτικά ταμεία, έτσι ώστε η ευρωπαϊκή πολιτική να τείνει προς την εδαφική ολοκλήρωση. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωπαϊκή Βουλή, για τη στήριξη που παρείχε στην ελληνική κυβέρνηση και τόνισε την κρισιμότητα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.
Η αντιπρόεδρος της Ομάδας, Isabelle Thomas ( Ιζαμπέλ Τόμας ), εξέφρασε τη στήριξή της στις πρωτοβουλίες που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η κ. Thomas συμφώνησε με τον υπουργό στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια προοδευτική συμμαχία με πρακτικά εφαρμόσιμες πολιτικές, έτσι ώστε η Ευρώπη να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας και να απαλλαγεί από τις πολιτικές της λιτότητας, πολιτικές που οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση ή σε επικίνδυνη ριζοσπαστικοποίηση.

eep logo