Η INTERCARGO και η RightShip εγκαινιάζουν το Dry Bulk Centre of Excellence (DBCE)

Την Τετάρτη (3/4), η RightShip, η κορυφαία παγκόσμια ψηφιακή ναυτιλιακή πλατφόρμα με επίκεντρο το ESG, και η INTERCARGO, η Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου, εγκαινίασαν με υπερηφάνεια το Dry Bulk Centre of Excellence (DBCE), έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό βιομηχανικό οργανισμό αφιερωμένο στη διαχείριση του πλαισίου Dry Bulk Management Standard (DryBMS).

Το DryBMS αναπτύχθηκε από την INTERCARGO και τη RightShip, με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων και ενδιαφερόμενων μερών σε ολόκληρο τον τομέα, ως εργαλείο της βιομηχανίας για την αύξηση των προτύπων και των βέλτιστων πρακτικών σε θέματα ασφάλειας, προστασίας, περιβαλλοντικές επιδόσεις και κοινωνική ευημερία στον τομέα της ξηρής ναυτιλίας. Η INTERCARGO και η RightShip συνεργάστηκαν στενά για τη δημιουργία του DBCE για την περαιτέρω εξέλιξη και διάδοση του πλαισίου DryBMS.
Ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός εντελώς ξεχωριστός από τους ιδρυτικούς οργανισμούς του, ο DBCE θα διοικείται από μια ανεξάρτητη ομάδα διαχείρισης και θα υιοθετήσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θα συγκαλείται από πλοιοκτήτες, διαχειριστές και ναυλωτές. Αυτό θα προωθήσει μεγαλύτερη συνεργασία και συνεργασία μεταξύ των βασικών ενδιαφερόμενων μερών και επίτευξη του κοινού σκοπού της βελτίωσης των προτύπων και της προώθησης της επιχειρησιακής αριστείας μέσω της ενεργού συμμετοχής της βιομηχανίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της DBCE θα προεδρεύεται εναλλακτικά από εκπροσώπους της κοινότητας πλοιοκτητών / διαχειριστών πλοίων και ναυλωτών και θα έχει εκπροσώπηση από την RightShip, την INTERCARGO και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς της βιομηχανίας δημιουργώντας μια πραγματικά συνεργατική πρωτοβουλία της βιομηχανίας.

Το πλαίσιο DryBMS θα συνεχίσει να είναι προσβάσιμο στον κλάδο και, από τον Μάιο του 2024, η DBCE θα διατηρήσει μια ασφαλή πύλη όπου οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές μπορούν να ολοκληρώσουν την ψηφιακή αυτοαξιολόγηση έναντι του πλαισίου DryBMS. Στη συνέχεια, οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές έχουν την προαιρετική δυνατότητα να μοιράζονται τα αποτελέσματα των αυτοαξιολογήσεών τους με τους ναυλωτές πελάτες τους. Επιπλέον, η DBCE θα καθιερώσει μια ανεξάρτητη διαδικασία επαλήθευσης του ελέγχου αυτοαξιολόγησης για την αξιολόγηση και την επαλήθευση της πραγματικής απόδοσης σε σχέση με τις αυτοαξιολογήσεις. Η DBCE θα πιστοποιεί ανεξάρτητους ελεγκτές σύμφωνα με το καθορισμένο πρότυπό της, τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να αναθέσουν για τη διενέργεια ελέγχων των αυτοαξιολογήσεών τους στα αντίστοιχα γραφεία διαχείρισης πλοίων.

Επικεφαλής της DBCE θα είναι ο νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος, Ian McLeod, ο οποίος σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ηγούμαι αυτής της νέας πρωτοβουλίας. Η έναρξη λειτουργίας του DBCE είναι το επόμενο βήμα για τη βιομηχανία όσον αφορά την υπέρβαση της συμμόρφωσης και την επίτευξη αριστείας, με την υποστήριξη του πλαισίου DryBMS. Η ευημερία του πληρώματος, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων αποτελούν το θεμέλιο αυτής της πρωτοβουλίας, τα οποία ενθαρρύνουν τις εταιρείες προς καλύτερες επιχειρησιακές πρακτικές. Αυτό δεν ωφελεί μόνο τους πλοιοκτήτες, αλλά όλα στον κλάδο. Καλούμε τους πλοιοκτήτες, τους διαχειριστές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σε ολόκληρο τον τομέα να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο και να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτό το μετασχηματιστικό ταξίδι για να κάνουμε τη ναυτιλία ξηρού χύδην φορτίου ισχυρότερη, ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη».

Ο Steen Lund, Διευθύνων Σύμβουλος της RightShip, δήλωσε: «Είναι συναρπαστικό να συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια για την άρση των προτύπων σε όλη τη ναυτιλία ξηρού χύδην φορτίου. Η DBCE είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός διαχειριστής για το πρότυπο DryBMS. Είναι καταλύτης για συνεργασία και προληπτική δέσμευση σε ολόκληρο τον τομέα. Αυτή η εκτόξευση δεν μπορεί να έρθει σε πιο κρίσιμη στιγμή - Οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές πρέπει να διαθέτουν τους πόρους που χρειάζονται για να επιτύχουν την αριστεία και να αγωνιστούν για μηδενική βλάβη».

Ο Δημήτρης Φαφαλιός, Πρόεδρος της INTERCARGO, δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε σε ένα σχήμα που αναπτύσσεται από τη βιομηχανία και για τη βιομηχανία, το οποίο θα διαχειρίζεται ένα πραγματικά ισχυρό πρότυπο με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία εκείνων στους οποίους βασίζεται ο κλάδος για την εφαρμογή και την υποστήριξή της. Η ανεξαρτησία της DBCE είναι ζωτικής σημασίας, διασφαλίζοντας ότι ο οργανισμός εργάζεται πάντα προς όφελος της βιομηχανίας ξηρού χύδην φορτίου στο σύνολό της».

 theseanation.gr

eep logo