ΟΛΠ: Ιστορικά ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις Α’ Εξαμήνου του 2022

To success story συνεχίζεται για τον ΟΛΠ συνεχίζεται, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του Α' Εξαμήνου 2022. Συγκεκριμένα εκεί εμφανίζονται ιστορικά ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας για τη συγκεκριμένη περίοδο. Επιπλέον δε η ΟΛΠ ΑΕ. δημοσίευσε χρηματοοικονομικές πληροφορίες για το τρίτο τρίμηνο του έτους που επιβεβαιώνουν τα πολύ θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την οικονομική ενημέρωση της Εταιρείας για την διαμόρφωση των θεμελιωδών μεγεθών κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, η εικόνα παραμένει θετική και στους πρώτους μήνες του δευτέρου εξαμήνου. Αυτό προκύπτει με βάση την η κερδοφορία της εταιρείας η οποία εμφανίζεται ενισχυμένη τόσο από την ισχυρή ανάκαμψη της κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας αλλά και από την ικανοποιητική απόδοση των λοιπών δραστηριοτήτων (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων και Ναυπηγοεπισκευή).

Πιο αναλυτικά οι πωλήσεις του εννεαμήνου εμφανίζουν θετική μεταβολή κατά 28% ενώ τα κέρδη μετά από φόρους παρουσιάζουν αύξηση κατά 62%! 
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το τρίτο τρίμηνο η εισηγμένη εμφανίζεται να πετυχαίνει ακόμη πιο δυναμική κερδοφορία σε σχέση με τα προηγούμενα. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα κέρδη του εννεαμήνου 2022 ήδη υπερβαίνουν τα κέρδη ολόκληρου του έτους για το 2021! Αν λάβει συνεπώς κανείς υπ’ όψιν το γεγονός ότι απομένουν τρεις ακόμη μήνες για την λήξη του έτους, είναι λογικό τα στελέχη της Εταιρείας να αισιοδοξούν ότι θα επιτευχθούν ι νέα ιστορικά υψηλά σε έσοδα και κερδοφορία.