Σκάνδαλο: Ένας Τελώνης ακυρώνει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας!

paradosiaka skafi karnagio

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι απολύτως ελληνικό!
Την Ευρωπαϊκή Ημέρα θάλασσας στον Πειραιά μποϋκοτάρει, στην πραγματικότητα, μια δημόσια υπηρεσία. Για την ακρίβεια, ο Προϊστάμενος του Α’ Τελωνείου Πειραιά επιμένει σε μια επιλογή που ακυρώνει την Πλωτή Έκθεση Παραδοσιακών Σκαφών στο λιμάνι της πόλης η οποία προτεινόταν να διοργανωθεί στις Προβλήτες δίπλα από την Παγόδα. Ο διευθυντής του Α΄ Τελωνείου Πειραιά, ονόματι Δ.Καρτάλος, σύμφωνα με όσα είπε ο Ν.Καβαλλιέρος, αρνείται το στοιχειώδες δηλαδή, να δοθεί όπως ο ΟΛΠ και το Λιμενικό Σώμα συμφωνούν, μια λωρίδα επίσκεψης των εξαιρετικών 150 περίπου ξύλινων παραδοσιακών σκαφών που έχουν διασωθεί, ώστε να είναι επισκέψιμα εύκολα από τους πολίτες. Όπως ακριβώς γίνεται όταν καταπλέουν πολεμικά σκάφη στόλων άλλων χωρών, τα οποία αποδέχονται την επίσκεψη πολιτών.

Όλα αυτά όταν ο Πειραιάς υποτίθεται ότι θα γίνει επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας Ναυτιλίας, καθώς το λιμάνι του εορτάζεται στις 28-29 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας…

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου του «Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών» Νίκου Καβαλλιέρου, στη Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του 3ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών.

 

eep logo