Συνάντηση Δρίτσα με Αξιωματικούς του Λιμενικού

dritsas half


Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Υπουργείο.
Πρώτο θέμα της συζήτησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν το μεταναστευτικό και τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τις ολοένα αυξανόμενες προσφυγικές ροές.
Από την πλευρά της Π.Ε.Α.Λ.Σ., τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των Λιμεναρχείων του Αιγαίου με ανθρώπινο δυναμικό και επιχειρησιακά μέσα και διατυπώθηκαν γενικότερα προτάσεις σχετικές με την καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως επίσης και σχετικά με τη βελτίωση του συστήματος μεταθέσεων.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Λ.Σ. για τις επισημάνσεις και προτάσεις, τις οποίες θα μελετήσει και αξιολογήσει με προσοχή, ενώ επαναεπιβεβαίωσε τη σταθερή βούλησή του να υπερασπιστεί τις αρχές της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στο Σώμα, σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αναφορικά τέλος με το εξαιρετικά δύσκολο έργο των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εκτίμησή του στο έργο αυτό που επιτελείται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες με επαγγελματισμό, ευθύνη και ευαισθησία και τόνισε ότι μέχρι στιγμής όλες οι επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης και επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων διεξάγονται αυστηρά εντός του πλαισίου των διατάξεων του Αρχηγείου όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στη γνωστή εγκύκλιο ήδη από τον Αύγουστο του 2013.

 

eep logo