Διαξιφισμοί Δρίτσα – Βαρβιτσιώτη

metanastes ploio

Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί μεταξύ του νυν και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας. Αυτή τη φορά, το τελευταίο επεισόδιο αφορά τους Λιμενικούς και την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων. Ακολουθεί η δήλωση του Θ.Δρίτσα, απάντηση στην παρακάτω επιστολή του θ.Βαρβιτσιώτη.

Δρίτσας: Λίγη αυτοσυγκράτηση κύριε Βαρβιτσιώτη (ΙΙ)

Εξαιρετική και η σημερινή ανακοίνωση του κ. Βαρβιτσιώτη. Για την ταμπακέρα, όμως, ούτε κουβέντα. Ίσως γιατί γνωρίζει και ο ίδιος καλά, ότι πλέον μπαίνει ένα τέρμα στα παιχνίδια στις πλάτες του Λιμενικού Σώματος και των νέων που αγωνιούν για το μέλλον τους.

Συνεχίζει να συζητά την ακροδεξιά ατζέντα και να αναφέρεται σε πολιτικές ανοιχτών συνόρων, τη στιγμή που γνωρίζει καλά, ότι το Λιμενικό Σώμα εφαρμόζει τις εγκυκλίους, που ο ίδιος ως Υπουργός είχε εκδώσει.

Συνεχίζει να εμφανίζεται ως ο «προστάτης» του Λιμενικού Σώματος, τη στιγμή που υπήρξε ο Υπουργός που, εφαρμόζοντας τη μνημονιακή πολιτική, μείωσε την οροφή δυνάμεων του Σώματος από 10.250 σε 8.000 στελέχη. Επιπλέον, επί της θητείας του οι συνθήκες εργασίας και αμοιβής των στελεχών του Λ.Σ., όπως και όλου του προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου επιδεινώθηκαν δραματικά.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν την προτροπή μας: λίγη αυτοσυγκράτηση κ. Βαρβιτσιώτη.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Κυβέρνηση ομολογεί ότι η προστασία και φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την παράνομη μετανάστευση είναι «ακροδεξιά ατζέντα»

«Σήμερα η Κυβέρνηση, με επίσημη ανακοίνωση του κ. Δρίτσα, ομολογεί ότι η προστασία και φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την παράνομη μετανάστευση είναι «ακροδεξιά ατζέντα». Γι’ αυτό, άλλωστε, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εξήγγειλε προεκλογικά, αρχίζει ήδη να «αποδίδει καρπούς», αφού μόνο τον μήνα Μάρτιο περισσότεροι από 3.200 παράνομοι μετανάστες έχουν διέλθει τα σύνορά μας, καταγράφοντας αύξηση περίπου κατά 164%(!), όταν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα ο αριθμός αυτός ανερχόταν στους 1185.

Ο κ. Δρίτσας, όντας περισσότερο από 2 μήνες Υπουργός, συνεχίζει να επιδεικνύει άγνοια για βασικά ζητήματα του Υπουργείου του, όπως η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία και οργάνωση του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο ο ίδιος προΐσταται. Μάλιστα, προσπαθώντας να αποκρύψει τη διοικητική του ανεπάρκεια, χρησιμοποιεί προσχηματικά την αγωνία νέων ανθρώπων, την οποία ο ίδιος δημιούργησε, αφού μόλις χθες αποφάσισε,
επιτέλους, να υλοποιήσει την υποχρέωσή του για κατάταξη 110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος που είχε αποφασίσει και δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Απαντώντας στο ίδιο ύφος με εκείνον, τον καλώ να εγκαταλείψει τη γνώριμη κυβερνητική τακτική των συκοφαντιών και να αφοσιωθεί στο έργο του και την επίλυση ζητημάτων του Υπουργείου που, δύο μήνες τώρα, διαρκώς πολλαπλασιάζονται».

eep logo