Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

vitsentzos kornaros kasosΤρίτη ημέρα ταλαιπωρίας βιώνουν οι επιβάτες και το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που το βράδυ της Τετάρτης προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Πειραιά για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

Οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς βοήθεια δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο το ρυμουλκό παραμένει στην Αστυπάλαια και, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα αποπλεύσει από το λιμάνι τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. Στο λιμάνι της Κάσου υπολογίζεται πως θα φτάσει έπειτα από δέκα ώρες.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών. Επίσης, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για συνεχή ενημέρωση των επιβατών σχετικά με την κατάσταση, καθώς και την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών.

Παράλληλα, με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη στην Κάσο κλιμάκιο αποτελούμενο από επιθεωρητή του αρμόδιου κλιμακίου Επιθεώρησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιθεωρητή του παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, καθώς και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο του πλοίου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των ενεργειών, πραγματοποιείται με γνώμονα την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, προς αποφυγή πρόσθετων προβλημάτων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση τέθηκαν σε 24ωρη λειτουργία οι τηλεφωνικές γραμμές: 213 1371042 και 213 1371036.

tanea.gr