Ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θηρασίας – Πειραιά με οχηματαγωγό πλοίο

thirasia limani

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας


Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας (υπ΄ αριθμ. 90/2018 απόφαση) προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στην τελευταία του συνεδρίαση, με θέμα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θηρασίας – Πειραιά με οχηματαγωγό πλοίο.

Το ψήφισμα αναφέρει:

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα, καθόσον οι επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές δρομολογίων που συνδέουν την Θήρα με την Θηρασία δεν ικανοποιούν πλήρως τους μόνιμους κατοίκους της Θηρασίας και αυτομάτως τους μετατρέπουν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού για την προσέγγιση του νησιού τους από τον Πειραιά αναγκάζονται να επιβιβάζονται σε δεύτερο πλοίο ή να διανύουν οδικώς απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Θήρας στο βόρειο τμήμα της Θήρας, στην Οία, για να μεταβούν με άλλο σκάφος (λάντζα) στη Θηρασία.

Αιτούμαστε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την εξασφάλιση ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Θηρασίας με τον Πειραιά ή και με το Λαύριο με οχηματαγωγό πλοίο σε καθημερινή ή έστω εβδομαδιαία βάση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους».

Η ύπαρξη επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν την Θήρα με την Θηρασία δεν ικανοποιούν πλήρως τους μόνιμους κατοίκους της Θηρασίας. Επιπλέον, η απουσία εναλλακτικής λύσης κατά τις περιόδους ετήσιας επισκευής του οχηματαγωγού πλοίου που συνδέει τα δύο νησιά, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επικοινωνία με τη Σαντορίνη. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα την περίοδο από 01/03/2018 μέχρι και 01/04/2018 όπου δεν προσέγγισε την Θηρασία κανένα οχηματαγωγό πλοίο (το πλοίο που επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρισκόταν σε περίοδο ετήσιας επισκευής). Κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου επιπροσθέτως το νησί βρέθηκε πλήρως αποκλεισμένο αφού και το σκάφος που συνδέει την Οία με την Θηρασία δεν είχε ενεργή σύμβαση με το Υπουργείο.

Πάγιο αίτημα του Δήμου Θήρας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η εξασφάλιση ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Θηρασίας με τον Πειραιά ή και με το Λαύριο με τη οχηματαγωγό πλοίο σε καθημερινή ή έστω εβδομαδιαία βάση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πηγή: koinignomi.gr

eep logo