Συνάντηση ΥΝΑ - ΠΝΟ για τις ενδομεταφορές με πλοία σημαίας τρίτου κράτους

yna 2

Δέσμευση Κουρουμπλή να στείλει άμεσα στην ΠΝΟ το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για να απαντήσουν με τις παρατηρήσεις τους

Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΠΝΟ είχαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, και ο Γενικός Γραμματέας Διονύσης Τεμπονέρας, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχου ΛΣ, Σταμάτη Ράπτη, και του Β΄ Υπαρχηγού, Αντιναύαρχου ΛΣ Θανάση Ντούνη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να στείλει σήμερα στην ΠΝΟ το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους και ζήτησε από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να απαντήσουν με τις παρατηρήσεις τους. Επίσης ενημέρωσε την ΠΝΟ για το αίτημα των εκπροσώπων από αγροτικούς συνεταιρισμούς της Κρήτης να έχουν συνάντηση μαζί του και με εκπροσώπους της ΠΝΟ, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Ομοσπονδία. Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα και αναμένεται απάντηση της ΠΝΟ.

Ο κ. Τεμπονέρας ενημέρωσε αναλυτικά τη διοίκηση της ΠΝΟ για το πώς προχωρεί η λύση του συνταξιοδοτικού ζητήματος των Ναυτικών η οποία έχει δρομολογηθεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των ειδικών συνθέσεων των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, βάσει το νόμου 4150, ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε να γίνει ειδική συνάντηση, την Παρασκευή, με εκπροσώπους των πλοιοκτητών και της ΠΝΟ.

eep logo